OCMW koopt zelftests aan voor kwetsbare burgers

Geplaatst op 07/01/2022

Testbereidheid verhogen

Het OCMW van Assenede kocht 100 COVID 19-zelftests om gratis ter beschikking te stellen aan haar cliënteel.

Burgers die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds kunnen nu al voor 1 euro een zelftest verkrijgen bij de apotheek, maar vele mensen met een beperkt budget vallen alsnog uit de boot. Bovendien kan het aanbieden van gratis zelftests de testbereidheid bij de doelgroep verhogen. Daarom kocht het OCMW van Assenede 100 COVID 19-zelftests om gratis ter beschikking te stellen aan haar cliënteel. Rekening houdend met het huidige advies van de Vlaamse Overheid om schoolgaande kinderen wekelijks te testen, kan de capaciteit nog verhoogd worden.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies