Huldiging Lotte Kopecky op vrijdag 28 oktober

Geplaatst op 13/10/2022

Alle inwoners en supporters om 18.00 uur op post op plein voor gemeentehuis

28 oktober wordt Lotte-dag in Assenede. Die vrijdag wordt wielerkampioene Lotte Kopecky ontvangen en organiseert de gemeente een klein volksfeest op het plein voor het gemeentehuis. Dat plein wordt (voor de gelegenheid) omgedoopt tot ‘Lotte Kopecky-plein’.

Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen, zilver op het WK, tweede in Parijs-Roubaix, dubbel EK-goud op de baan…Het palmares dat Lotte Kopecky in 2022 bij elkaar fietste is fenomenaal. Overal waar ze aan de start stond, deed ze mee om te winnen. Geen wonder dat ze gisterenavond oververdiend een zoveelste ‘Kristallen Fiets’ op de schouw mocht zetten. Wie weet komt er binnenkort zelfs nog eremetaal bij tijdens het wereldkampioenschap baanwielrennen in Parijs. Heel Assenede kruist de vingers.

Meet and greet

Hoog tijd ook om Lotte Kopecky te huldigen met een officiële ontvangst op het gemeentehuis van haar thuisgemeente Assenede. Op 28 oktober is het eindelijk zover. In de vooravond is er eerst een officiële ontvangst in het gemeentehuis voor een delegatie genodigden, om 18.00 uur organiseert de gemeente een klein volksfeest op het plein voor het gemeentehuis voor alle dorpsgenoten, wielerliefhebbers en supporters uit de omgeving. Tijdens het volksfeest is er ook ruimte voor een kleine meet and greet, handtekeningen en foto’s met de wielerkampioene.

De gemeente Assenede roept iedereen op om op vrijdag 28 oktober om 18.00 uur af te zakken naar het plein voor het gemeentehuis. Samen met de feestcommissie, de sportraad en de lokale wielerverenigingen willen we er een geweldige ontvangst van maken voor ‘ons Lotte’! De gemeente zorgt voor een podium, muziek, de nodige drank en een aantal bijzondere gasten.

Programma:

  • 18.00 uur: Huldiging op het plein voor het gemeentehuis
  • 18.30 uur: Volksfeest

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies