Vrijdag 28 oktober wordt Lotte Kopeckydag in Assenede

Geplaatst op 26/10/2022

Kom vanaf 17.45 uur naar de huldiging van onze wielerkampioene op het plein voor het gemeentehuis

Vrijdag 28 oktober is het eindelijk zover, hét moment waarop (sportief) Assenede al bijna drie jaar wacht: de huldiging van onze eigen wielerkampioene Lotte Kopecky. Vanaf 18.00 uur wordt Lotte verwacht op het grote podium op het plein voor het gemeentehuis - dat voor de gelegenheid omgedoopt wordt tot Lotte Kopeckyplein - voor een groot volksfeest.

Voorafgaand aan de huldiging op het grote plein voor het gemeentehuis in de Kasteelstraat wordt Lotte opgehaald met een cabrio voor een rondrit door het centrum van de gemeente. Ze wordt om 16.45 uur opgewacht aan de Markt door onze enthousiaste wielerverenigingen. Tijdens de rondrit passeert Lotte de voornaamste centrumstraten, maar ook de parking van woon- en zorgcentrum Sint-Jozef. Op die manier kunnen alle generaties meegenieten van het wielerfeest.

Ine Beyen

Na de rondrit gaat het richting gemeentehuis waar een korte academische zitting wordt georganiseerd voor genodigden. Tegen 18.00 uur wordt Lotte op het grote podium verwacht waar ze verwelkomd zal worden door wielerjournaliste en ex-profwielrenster Ine Beyen. Vanaf 17.45 uur warmt Ine het publiek op. Naast Lotte verwelkomen we ook een aantal belangrijke figuren uit Lotte’s carrière en onze eigen jonge wielertalenten. Uiteraard zijn er ook geschenken.

Volksreceptie

Na de huldiging op het podium trakteert de gemeente op een volksreceptie en zal Lotte handtekeningen en foto’s uitdelen aan haar fans. Tegen 19.30 uur wordt het volksfeest verder gezet bij de plaatselijke horecazaken.

Parkeerplan

We verwachten vrijdag wel wat volk in Assenede. We roepen daarom iedereen op om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar de Kasteelstraat af te zakken. Aan het gemeentehuis worden twee fietsparkings voorzien.

Wie met de wagen komt, kan terecht op de parking van FC Assenede in de Kloosterstraat. Opgelet! De parking is niet bereikbaar vanuit de richting van het gemeentehuis. Uiteraard kunnen ook de andere centrumparkings gebruikt te worden.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies