Werken aan de N49: bouw nieuwe brug over expresweg

Geplaatst op 31/10/2022

Volgende fase start op maandag 7 november 2022

N49 ASSENEDE: START bouw nieuwe brug

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start op maandag 7 november met de bouw van de nieuwe brug over de expresweg N49 in Assenede. Naar aanleiding van deze werken verdwijnt het gevaarlijke kruispunt van de Stoepestraat (N448) met de expresweg N49. 

Terwijl de werken aan de Stoepestraat (N448) worden verdergezet, start Wegen en Verkeer al op 7 november met de bouw van de nieuwe brug over de expresweg N49 in Assenede. De rioleringswerken op de parallelweg Paul Christiaenstraat starten op 14 november.
 

Kruispunt één week afgesloten, hinder op N49

In de eerste fase van 7 november tot 20 november 2022 voert de aannemer werken uit naast de rijweg en is er geen hinder voor het verkeer. Van 21 november tot 25 november wordt het kruispunt één week afgesloten voor alle verkeer. Eind november gaat het kruispunt weer open en moet het verkeer geen omleidingen meer volgen. Doorgaand verkeer op de N49 rijdt wel over versmalde rijstroken.
 

Lees hieronder de gewijzigde verkeerssituatie voor het verkeer:

  • Fietsers en voetgangers tussen Ertvelde en Assenede volgen de omleiding via de Gavergrachtstraat, het kruispunt Nieuwburgstraat (N458) met de expresweg N49 en de Gavergrachtstraat.
  • Lokaal autoverkeer tussen Ertvelde en Assenede rijdt via het kruispunt Nieuwburgstraat (N458)/N49.
  • Bestemmingsverkeer naar de Paul Christiaenstraat en Heideveld rijdt via het kruispunt N49/ Nieuwburgstraat (N458) en de Gavergrachtstraat.
  • Doorgaand verkeer op de N49 rijdt op één versmalde rijstrook per richting. Er geldt ook een snelheidsbeperking.
     

 

Update werken Stoepestraat (N448)

De huidige verkeersmaatregelen gelden nog tot midden februari 2023. De werken aan de nutsleidingen duren langer dan gedacht omdat er enkele nieuwe leidingen opnieuw geplaatst moeten worden.
 

Geluidshinder van 7 november tot kerstverlof

Van 7 november tot het kerstverlof plaatst de aannemer heipalen. Dat zijn grote palen die diep in de grond worden geslagen als fundering voor de brug. Bij het inslaan van de heipalen laat de aannemer steeds een zwaar blok vallen op de heipaal. Bij elke klop van dit blok zakt de paal dieper in de grond. Dit veroorzaakt geluidshinder. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer uitsluitend tussen 7.00 en 18.00 uur.

*Deze planning is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.
 

Vragen over de werken?

Op www.wegenenverkeer.be/assenede vind je alle informatie over het project en kan je je inschrijven op de digitale nieuwsbrief. 

Bij vragen kan je contact opnemen met de omgevingsmanager via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (tijdens de kantooruren van 9.00 uur tot 17.00 uur).

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies