Twijfels of vragen over het recht op het sociaal tarief voor energie?

Geplaatst op 04/10/2022

Onze sociale dienst helpt je graag verder

In Belgie lopen minstens 150.000 mensen hun recht op het sociaal tarief voor energie mis. Ook in Assenede. Gezinnen betalen zo tot 7.500 euro per jaar te veel voor gas of elektriciteit. Nu de energieprijzen exploderen, roept OCMW Assenede alle burgers op om hun recht op dit sociaal tarief na te gaan.

Wat is het sociaal energietarief?

Sommige gezinnen of personen hebben recht op een gunstig tarief voor aardgas en elektriciteit, ongeacht hun energieleverancier. Dit tarief wordt het ‘sociaal tarief’ genoemd. Het sociaal tarief wordt enkel toegekend aan personen die daar wettelijk gezien recht op hebben. Het gaat daarbij om mensen die bepaalde uitkeringen of tegemoetkomingen krijgen zoals bijvoorbeeld een leefloon of inkomensgarantie.

Tijdelijk recht op sociaal tarief

Personen met een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen kunnen nu ook tijdelijk (tot en met maart 2023) gebruik maken van het sociaal tarief. Het gaat om mensen met een inkomen lager dan € 23.500 per jaar, verhoogd met €4.400 per kind.

Het sociaal tarief verkrijgen

Ondanks de interessante voorwaarden van het sociaal tarief, bestaat er nog veel onwetendheid of onzekerheid over het recht op het sociaal tarief. Daarom roept OCMW Assenede alle Assenedenaren op om na te gaan of zij recht hebben op dit tarief. Neem daarvoor contact op met je energieleverancier of kom langs bij OCMW Assenede, waar we samen met jou je rechten onderzoeken. Dat kan tijdens de openingsuren of maak een afspraak, telefonisch via 09 341 95 95 of per mail info@assenede.be.

Bezoek gepland? Vergeet dan zeker niet om je laatste energiefactuur en identiteitskaart met pincode mee te brengen. Zo kunnen we een vlotte dienstverlening garanderen.

Meer info

Nog vragen of twijfels? Alle informatie, alsook de voorwaarden van het sociaal tarief, vind je hier terug

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies