Sarah Keisse (33) kroont zich voor derde keer tot Prinses Carnaval

Geplaatst op 28/11/2022

Aftellen naar carnaval op 15 februari 2023 kan beginnen

Tijdens een kolkende feestnacht wist Sarah Keisse (33) zich afgelopen zaterdag voor de derde keer tot Prinses Carnaval van Assenede te kronen. Daardoor krijgt ze automatisch ook een keizerlijke titel, een primeur voor het carnavalsgekke Assenede.

“t Is gebeurd!”, kopte een krant afgelopen weekend. Carnaval krijgt in Assenede met Sarah Keisse voor de derde editie op rij een Prinses Carnaval. Omdat er geen andere tegenkandidaten waren, moest Sarah een prinselijke examen afleggen. Tijdens een onvervalste kroegentocht slaagde Sarah erin enkele uitdagende proeven tot een goed eind te brengen. Een massa aan pinten verkopen, 100 polonaises inzetten, geschiedenisvragen beantwoorden,…niks (b)leek Sarah te veel. Ze slaagde met verve voor haar examen en behaalde 88% van de punten. Daarmee overschreed ze ruimschoots de ondergrens van 60% en mag ze zich voor de derde keer Prinses Carnaval van Assenede noemen.

Gigantisch feest

“Na twee coronajaren kijk ik er enorm naar uit eindelijk nog eens normaal carnaval te kunnen vieren”, glunderde Sarah na haar kroning. “Ik beloof alle carnavalsliefhebbers nu al een gigantisch feest!” Dat ze zich binnenkort ook Keizerin Sarah mag noemen, deed de overwinning ongetwijfeld nog zoeter smaken. “Dit is een bekroning voor gans mijn team. We wilden zaterdag geschiedenis schrijven. Uren, dagen en weken zijn we daar mee bezig geweest. Onze vriendschappen werden hechter, maar er waren ook moeilijke momenten tijdens welke de stress en de vermoeidheid toesloegen. Er was een lach en een traan, goesting en minder goesting,…maar uiteindelijk was het dit allemaal waard.”

Het aftellen naar carnaval kan in Assenede beginnen. Carnaval start dit jaar op woensdag 15 februari 2023. Hoogtepunt is traditioneel de afsluitende carnavalsstoet op zondag 26 februari 2023 om 14.00 uur.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies