U13Cup gaat vol voor 25ste editie

Geplaatst op 17/02/2022

Stel je kandidaat als vrijwilliger of gastgezin

U13Cup gaat vol voor een 25ste editie. Ondertussen hebben heel wat internationale topvoetbalploegen hun deelname aan het internationale jeugdvoetbaltornooi op 3, 4 en 5 juni 2022 toegezegd. De organisatie zoekt nog volop naar medewerkers en gastgezinnen om van de 25ste jubileum editie een sportieve en organisatorische voltreffer te maken.

U13Cup staat al 24 edities garant voor internationaal jeugdvoetbal van de bovenste plank. Driekwart van de huidige generatie Rode Duivels speelde er hun eerste internationale topwedstrijden. Een tornooi met dergelijke reputatie verdient een 25ste editie. Spijtig genoeg besliste het coronavirus er de afgelopen twee jaar anders over. Nu de coronabarometer stilaan de juiste richting uitwijst, gaan de organisatoren volop voor een 25ste editie.

Internationale toppers

Met PSV Eindhoven, AZ Alkmaar, LOSC Lille, FC Nantes en Bayer Leverkusen werden al de eerste internationale namen vastgelegd. RSC Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent, Royal Antwerp FC en STVV vertegenwoordigen de top van het Belgische jeugdvoetbal. Uiteraard is ook de eigen U13Cup-ploeg opnieuw van de partij. “We willen ons 10.000-koppig kennerspubliek topkwaliteit aanbieden voor onze 25ste verjaardag”, maakt organisator John De Pauw - die nog vier absolute topnamen achterhoudt - zich sterk.

Gastgezinnen

Zoals elk jaar is het tornooi op zoek naar gastgezinnen. Die staan tijdens de tornooidagen in voor de opvang van de jonge talenten. Wie interesse heeft om één of meerdere spelers op te vangen, kan contact opnemen met Danny Haers op 09 373 40 46, 0473 41 08 52 of via daniel.haers@tornooibassevelde.be.

Vrijwilligers

Daarnaast zoekt het tornooi ook nog heel wat vrijwilligers om bij de voorbereiding van het tornooi en tijdens de tornooidagen in te zetten. Mensen die willen helpen bij de opbouw, afbouw of tijdens de tornooidagen zelf, kunnen zich aanmelden via info@u13cup.be met een vermelding van de taak die ze op zich willen nemen.

Loting

De loting voor de U13Cup staat gepland op maandag 4 april. De loting gaat traditioneel door in gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’ in Assenede en is op uitnodiging. De dag nadien zal het speelschema meteen bekend gemaakt worden via de communicatiekanalen van de U13Cup.

Jubileumboek

De U13Cup is al jaren de referentie op het vlak van internationale jeugdvoetbaltornooien. Het tornooi bouwde een reputatie op tot ver buiten de landsgrenzen. Heel wat internationale toppers, waaronder meer dan 30 Rode Duivels, zetten er hun eerste stappen op het internationale voetbaltoneel. Jongens als Charles De Ketelaere en Nikola Storm blikken in het boek met veel warmte terug op hun passage in Bassevelde. Deze en andere verhalen worden speciaal voor de 25ste editie gebundeld in een uniek jubileumboek. Het boek wordt voorgesteld aan de vooravond van het tornooi.

Meer info: www.u13cup.be

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies