Adviesraad Mobiel en Toegankelijk Assenede uit startblokken

Geplaatst op 17/03/2022

Er wordt nog gezocht naar inwoners met een visuele beperking

Deze week vond de installatievergadering van de gloednieuwe Adviesraad Mobiel en Toegankelijk Assenede plaats.

Daaruit blijkt dat de nieuwe adviesraad over een erg divers en gemotiveerd team beschikt.  Maar liefst 15 inwoners – die ofwel zelf een chronische aandoening hebben of ervaringsdeskundige zijn via hun job of familie – stelden zich kandidaat.

Met de oprichting van deze adviesraad wil het gemeentebestuur de inspraak en participatie rond toegankelijkheid in de gemeente Assenede bevorderen. Dit gaat over bereikbaarheid van diensten en informatie, bruikbare open ruimtes, toegankelijkheid van gebouwen, …  

De Adviesraad Mobiel en Toegankelijk Assenede zal het lokaal bestuur hierin adviseren door adviezen te formuleren, knelpunt te signaleren en eventuele oplossingen en beleidsvoorstellen te formuleren om uiteindelijk tot een mobieler en toegankelijkere gemeente te komen.

De leden van de adviesraad verkozen meteen een nieuwe voorzitter onder de figuur van Gerrit Willems. Angelo Van Renterghem werd secretaris. Er wordt nog gezocht naar inwoners met een visuele beperking, zodanig dat ook die doelgroep vertegenwoordigd is. Kandidaten mogen zich steeds aanmelden bij de voorzitter via gerrit.willems@hotmail.com.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies