Werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/expresweg

Geplaatst op 17/03/2022

starten op maandag 28 maart

start werken heraanleg kruispunt Stoepestraat/expresweg in Assenede op 28 maart.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start met de bouw van een nieuwe brug over de expresweg (N49). De werken zijn een volgende stap om de expresweg N49 om te bouwen tot een volwaardig verlengde van de snelweg E34 van Antwerpen richting Westkapelle. Als alles volgens plan loopt, rijden binnen 2 jaar de eerste weggebruikers over de nieuwe brug.

Digitaal infomoment op dinsdag 29 maart

Om u te informeren over de aankomende werken organiseert Wegen en Verkeer een digitaal infomoment op dinsdag 29 maart om 17.00 uur. Hier ontvangt u meer informatie over de werken, de ontwerpplannen, de planning en de hinder. U krijgt ook de kans om vragen te stellen aan de projectmedewerkers en de omgevingsmanager. Inschrijven voor het infomoment is verplicht en kan via de website www.wegenenverkeer.be/assenede of www.wegenenverkeer.be/zelzate voor zondag 27 maart. Hebt u nu al vragen? Noteer deze bij uw inschrijving. Na uw inschrijving ontvangt u een mail met de praktische details en de link om deel te nemen aan het digitaal infomoment. U hebt enkel een computer of smartphone nodig met internetverbinding.

Vlot en veilig verkeer via nieuwe brug en verbindingen

Wegen en Verkeer bouwt het kruispunt met de Stoepestraat (N448) om tot een brug over de expresweg. Hierdoor zal er in de toekomst geen contact meer zijn tussen de verkeersstromen op de Stoepestraat (N448) en de N49. Het verkeer over de N49 (in de toekomst de E34) zal vlot en veilig kunnen blijven doorrijden, terwijl lokaal verkeer richting Assenede en Zelzate niet langer wordt gehinderd. Ook voor fietsers zijn er enkele belangrijke verbeteringen. Ze fietsen veiliger en comfortabeler dankzij een afgescheiden fietspad aan beide zijden van de nieuwe brug.

Om de verkeersveiligheid in de omgeving van de nieuwe brug te verhogen plant Wegen en Verkeer ook volgende werken in Assenede en Zelzate: vernieuwing Stoepestraat (N448) tot kruispunt Trieststraat (inclusief kruispunt), verlenging en aansluiting Paul Christiaenstraat en Heideveld met Kanaalstraat (R4), verbreding Gavergrachtstraat en vernieuwing fietstunnel E34 aan de Kasteelstraat.

Werken in verschillende fasen, start op 28 maart

De werken zullen in totaal ongeveer 2 jaar duren en worden voor zowel de wegen- als de nutswerken in 4 fasen uitgevoerd om de hinder voor buurtbewoners, bedrijven en het doorgaand verkeer zo beperkt mogelijk te houden. Op 28 maart starten de eerste voorbereidende werken met de voorbereiding van het terrein in de Paul Christiaenstraat en Heideveld en ter hoogte van het nieuwe rondpunt in de Stoepestraat (N448) legt de aannemer steenslag. Nadien gaat de aannemer verder met voorbereidende werken met de aanleg van grond voor de nieuwe brug over de expresweg (N49). De nutswerken starten begin april met het verplaatsen en aanleggen van ondergrondse nutsleidingen aan de fietstunnel onder de E34.

Beperkte en lokale hinder tussen 28 maart en 18 april

Tijdens de voorbereidende wegenwerken en de eerste fase van de nutswerken is er lokale en beperkte hinder voor fietsers, auto’s en vrachtwagens. De eerste aansluiting tussen de Stoepestraat (N448) en de Paul Christiaenstraat komende van de expresweg zal tijdelijk afgesloten zijn. Verkeer rijdt op de Stoepestraat hier beurtelings met tijdelijke verkeerslichten. Verkeer van en naar de Paul Christiaenstraat kan dat nog steeds via de noordelijke aansluiting op de Stoepestraat (N448).

Een uitgebreid overzicht van de verschillende fasen en updates over de actuele hinder zijn te vinden op de website www.wegenenverkeer.be/assenede of www.wegenenverkeer.be/zelzate.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief via www.wegenenverkeer.be/assenede of www.wegenenverkeer.be/zelzate om de laatste actuele informatie te ontvangen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies