U13Cup zoekt extra gastgezinnen

Geplaatst op 23/03/2022

"Haal jij de nieuwe CDK, De Bruyne of Bounida in huis?"

De U13Cup is nog op zoek naar 14 extra gastgezinnen om tijdens het weekend van 3, 4 en 5 juni enkele topvoetballers in spé te slapen te leggen. Wie weet haal jij wel de volgende CDK, De Bruyne of Rayane Bounida in huis?

Als gastgezin sta je tijdens de tornooidagen in voor de opvang van jonge voetbaltalenten. Je zorgt voor een fijne slaapplek, een lekkere sportmaaltijd en zorgt dat ze tijdig van en naar het tornooi geraken.

De gastgezinnen uit het verleden houden daar alvast enkel goede herinneringen aan over. Zo ving het gezin van Massimo Colarco in 2019 Rayane Bounida op. Het toptalent van het Belgische voetbal speelde toen nog voor RSC Anderlecht en was met honderdduizenden volgers toen al een fenomeen op sociale media. “Dat merkten we we hem gingen ophalen in Bassevelde. Op weg naar de auto moesten we om de paar meter stoppen om handtekeningen uit te delen.” Eenmaal thuis enkel goede herinneringen. “Uiteindelijk zijn het allemaal gewone jongens die zich willen amuseren. Onze zoon voetbalt ook en dan is het fijn om in de tuin eens een balletje te kunnen trappen met een toptalent.”

Foto’s vergelijken

In 1997 hadden Adrie Boelens en zijn vrouw Rita Vincent Kompany drie dagen op bezoek. “Je kon toen al zien dat het een bijzondere jongen was. Hij was niet alleen vijftien centimeter groter dan de rest en een heel goede voetballer, hij was ook zeer wel opgevoed en gedisciplineerd. Zeker voor een jongen van twaalf. Hij was ook uitzonderlijk beleefd en dankbaar.” Na die tornooidagen verliezen Adrien en Rita de jonge Kompany uit het oog. “Het was iemand die er op ons op wees dat het nieuwe toptalent in de eerste ploeg van Anderlecht ooit bij ons was blijven slapen. We zijn toen foto’s beginnen vergelijken. En ja hoor, je zag meteen dat hij het was. Al die jaren is hij eigenlijk geen haar veranderd. Hij is gewoon wat groter geworden. Daarna zijn we hem natuurlijk wel wat intenser gaan volgen.”

Panini-stickers plakken

Ook de spelers zelf houden goede herinneringen over aan hun verblijf in gastgezin. “De sfeer bij de gastgezinnen herinner ik me nog goed van in Bassevelde”, vertelt Kevin De Bruyne daarover. “Zo’n weekend is toch speciaal.” En ook Charles De Ketelaere denkt nog met veel plezier terug aan zijn passage in Bassevelde. “ Ik zat bij een gastgezin in Assenede. De hele avond Panini-stickers plakken. En in de tuin voetballen met de kinderen van dat gezin.”

Interesse?

Ook zin gekregen om gastgezin te zijn?  De U13Cup gaat door van 3 tot en met 5 juni op de terreinen van KVV Klauwaarts Bassevelde. Wie interesse heeft om één of meerdere spelers op te vangen, kan contact opnemen met Danny Haers op 09 373 40 46, 0473 41 08 52 of via .daniel.haers@tornooibassevelde.be.  Een mondje Duits of Frans spreken is een pluspunt.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies