Geslaagde zwerfvuilmaand

Geplaatst op 31/03/2022

Geef je ook op als zwerfvuilmeter of peter

Assenede mag terugblikken op een geslaagde zwerfvuilmaand. De hele maand lang staken tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen om onze gemeente zwerfvuilvrij te maken en met resultaat.

Na een geslaagde zwerfvuilmaand lag Assenede er nooit properder bij. Het hoogtepunt was de traditionele lenteschoonmaak van afgelopen zaterdag tijdens welke een pak verenigingen op pad gingen langs straten en pleinen om zwerfvuil op te ruimen. Langs de kreken in Assenede, de grachten in Bassevelde, de havens in Boekhoute, in de bossen van Oosteeklo,…overal waren acties. Dat leverde een mooie vangst op. “Helaas ook een bewijs dat de strijd tegen het zwerfvuil in onze mooie landelijke gemeente nog niet gestreden is”, zegt milieuambtenaar Stijn Verbeke.

Daarom lanceert de milieudienst op het einde van een geslaagde zwerfvuilmaand een extra oproep naar zwerfvuilmeters en peters. “Dat zijn mensen die wekelijks of maandelijks een klein stukje uit hun omgeving zwerfvuilvrij maken. We merken dat buurten waar zo’n meters of peters actief zijn toch een pak minder zwerfvuil aantrekken dan sommige andere buurten. De zwerfvuilmeters of peters zorgen niet alleen dat hun buurt er properder bijligt, op één of andere manier hebben ze ook een ontradend effect op eventuele sluikstorters.”

Als meter of peter kan je rekenen op de steun van de milieudienst en afvalintercommunale IVM zorgt voor het nodige materiaal. Kandidaten nemen contact op met de gemeentelijke milieudienst via 09 341 95 92 of milieu@assenede.be.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies