Kapelletje aan het Gooiken

Geplaatst op 13/04/2022

blinkt weer als vanouds

Kapelletje aan het Gooiken blinkt weer als vanouds

Het kapelletje ter ere van de Maagd Maria aan het Gooiken in Oosteeklo blinkt weer als vanouds. Met dank aan de familie Fordeyn-Wauters die het kapelletje opnieuw in eer herstelde.

Op het Gooiken staat al enkele decennia een kapelletje ter ere van de Maagd Maria. Volgens buurtbewoners werd het destijds opgericht nadat een kindje verongelukte op die plaats. Het kapelletje werd de laatste 10 jaar onderhouden door de familie Fordeyn-Wauters die recht tegenover het kapelletje een landbouwbedrijf uitbaat.

Tand des tijds

Door de tand des tijds begon het kapelletje recent ook te scheuren en te barsten. Bovendien moest het omwille van de verkeerssituatie verplaatst worden. Daarom sloeg de technische dienst van de gemeente Assenede de handen in elkaar met de familie Fordeyn-Wauters om het kapelletje terug op te waarderen. De gemeente zorgde voor de nodige herstellingswerken, een mooi nieuw perkje rond het kapelletje en de familie Fordeyn-Wauters voor het nodige schilderwerk.

Mariamaand

Het resultaat mag gezien worden. “Ik ben blij dat het klaar is voor de meimaand, toch de Mariamaand bij uitstek. Sinds het kapelletje weer hersteld is, stoppen hier ook opvallend meer mensen om eens te verpozen op het bankje. Dat doet ons enorm veel deugd”, vertelt Annie Wauters.

Uit dank kwam schepen Hilde Baetslé de familie Fordeyn-Wauters vandaag verrassen met enkele Cadoza-bonnen, de Asseneedse cadeaubon bij uitstek.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies