Goed leven op Landsdijk

Geplaatst op 25/04/2022

Geslaagde koffiestop afgelopen zaterdag

Goed leven op Landsdijk: Geslaagde koffiestop

Zaterdagvoormiddag organiseerden de gemeente Assenede, Logo Gezondplus en Plattelandscentrum Meetjesland vzw een geslaagde koffiestop voor inwoners van Landsdijk.

De koffiestop betekent het startmoment van een breder participatietraject waarbij we samen met de inwoners van Landsdijk op zoek gaan naar meer ontmoeting in hun buurt. Concreet lopen er twee projecten: Dorp-Kern-Gezond en Ruimte voor verbinding.

Dorp-Kern-Gezond

Met Dorp-Kern-Gezond worden onderbenutte ruimtes omgetoverd tot veelzijdige en bruisende ontmoetingsplekken. Hierbij gaat er speciale aandacht naar het creëren van een gezonde, groene buurt met aandacht voor lokale economie en ondernemers. Op Landsdijk focussen we op het veldje in de  buurt van Zaal Sint-Lodewijk op Landsdijk. Voor de invulling van het plein en de activiteiten wordt er via een participatietraject beroep gedaan op de inwoners.

Dorp-Kern-Gezond is een project van Logo Gezond+, Regionaal Landschap Meetjesland en BOS+.  Met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Vlaamse Landmaatschappij en Provincie Oost-Vlaanderen.

Ruimte voor verbinding

Met het project ‘Ruimte voor Verbinding’ willen we ruimte bieden aan ideeën en mogelijkheden die er leven in de Landsdijk. We strijken hiervoor neer in zaal Lodewijk achter de kerk waar we op basis van de ideeën en input van inwoners een activiteitenprogramma zullen samenstellen van zodra de zaal te beschikking is om te verhuren.

Ruimte voor Verbinding is een Leaderproject van het Plattelandscentrum Meetjesland, COMEET en Samenwerk cvba. 

Meer info: www.assenede.be/goedlevenoplandsdijk

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies