Aanleg trage weg tussen Leegstraat en Knotwilgenstraat

Geplaatst op 28/04/2022

maakt einde aan gevaarlijke situatie voor voetganders en fietsers

Aanleg trage weg tussen Leegstraat en Knotwilgenstraat maakt einde aan gevaarlijke situatie voor voetgangers en fietsers

Een aannemer is volop bezig met de aanleg van een nieuwe trage weg tussen Leegstraat en Knotwilgenstraat. De aanleg van de trage weg moet de verkeersveiligheid voor wandelaars en fietsers verhogen.

De aanleg van de weg startte eind vorige week. De trage weg wordt, in samenspraak met Natuurpunt, aangelegd in grind en maakt een verbinding tussen Leegstraat en Knotwilgenstraat, een populaire route voor fietsers en wandelaars.

Die moeten nu allemaal de gevaarlijke bocht met de Basseveldestraat nemen. Daar is geen ruimte voor een fiets- of voetpad, waardoor trage weggebruikers niet anders kunnen dan via de scherpe bocht van de druk bereden Basseveldestraat richting Knotwilgenstraat te wandelen of te fietsen. Dat levert  gevaarlijke situaties op. Daarom werd beslist om parallel met de weg een nieuwe trage weg aan te leggen.

De werken moeten half mei klaar zijn. Tijdens de werken kan er sprake zijn van lichte verkeershinder. Er werden tijdelijke verkeerslichten geplaatst.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies