'Maai Mei Niet-maand' in Assenede

Geplaatst op 28/04/2022

Ook jij kunt meedoen aan deze natuurvriendelijke campagne

‘Maai Mei Niet-maand’ in Assenede

In mei neemt Assenede deel aan de ‘Maai Mei Niet-campagne’. Een maand lang geven we extra aandacht aan ons groenbeheer door het openbaar gras niet te maaien. Om deze actie in de kijker te zetten, creëerde onze technische dienst speciale ‘Maai Mei Niet-bordjes’.

De bordjes komen op plekken waar er in mei niet gemaaid wordt. Denk aan parken, gemeentelijke pleinen, groene speelplaatsen,….

Tegelijkertijd roepen we via de bordjes burgers op om in hun eigen tuin hetzelfde te doen. Door anders te maaien, krijgen we meer bloemen en dus ook meer bestuivers in onze tuinen. Denk aan hommels, bijen en vlinders.

Tegelijk zorgt minder maaien voor een betere waterinfiltratie bij droogte, wat onze groenpercelen beter wapent tegen de klimaatverandering. Of hoe je met een kleinschalige ingreep de natuur een handje helpt.

Meer info via www.maaimeiniet.be.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies