De 'leeuwin van Vlaanderen' woont in Assenede

Geplaatst op 04/04/2022

en daar zijn we fier op!

De ‘leeuwin van Vlaanderen’ woont in Assenede en daar zijn we fier op!

De Ronde van Vlaanderen, bestaat er een mooiere koers om te winnen?  Als lokaal bestuur zijn we bijzonder fier Lotte Kopecky een inwoner van onze gemeente te mogen noemen. Daarom gingen onze schepenen van sport en feestelijkheden bloemen afgeven aan de kersverse winnares van de Ronde van Vlaanderen.

Dat Assenede een groot wielerhart heeft, was al langer bekend. Met een echte wielerkampioene als Lotte Kopecky in ons midden gaat het alleen nog maar sneller slaan. Ook op 3 april leefde gans onze gemeenschap mee met elke pedaalslag. Op de Koppenberg, op de Paterberg, bovenop de Kwaremont wapperde er zelfs een vlag van de gemeente Assenede. Het zegt iets over wat Lotte Kopecky teweegbrengt bij onze bevolking. De mensen beschouwen haar als één van ons, het hart loopt over van trots.

Huldiging

De krantenkoppen liegen er trouwens niet om. Wielerkoningin, een voorbeeld voor de jeugd, een godsgeschenk voor het Belgische vrouwenwielrennen. Op maandag 4 april gingen schepen van sport Chantal Bobelijn en schepen van feestelijkheden David Vercauteren samen bloemen afgeven om Lotte Kopecky te feliciteren met haar overwinning in Vlaanderens mooiste. Er wordt ook nog een huldiging gepland waarbij ook de rest van onze wielergekke bevolking betrokken zal worden. De datum zal in samenspraak met Lotte Kopecky bepaald worden. Maar eerst focus op Parijs-Roubaix. Ook dan zal Assenede opnieuw voor de buis zitten om te supporteren voor Lotte Kopecky.

De ‘leeuwin van Vlaanderen’ woont in Assenede en daar zijn we fier op!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies