Lokaal bestuur organiseert een warm onthaal

Geplaatst op 07/04/2022

voor Oekraïense vluchtelingen en hun opvanggezin

Lokaal bestuur Assenede organiseert een warm onthaal voor Oekraïense vluchtelingen en hun opvanggezin.

 

In onze gemeente worden reeds meerdere Oekraïense vluchtelingen opgevangen en om hen een warm ‘thuis’gevoel te geven organiseert het lokaal bestuur twee ontmoetingsmomenten.

Enerzijds wordt vanaf 19 april elke dinsdag een koffiemoment georganiseerd in ons lokaal dienstencentrum De Piramide. De bedoeling is om een ontmoetingsplek te creëren voor de Oekraïense vluchtelingen. Het koffiemoment is vrij toegankelijk en gaat elke dinsdag door van 14.00 tot 16.30 uur in LDC De Piramide, Moestuinstraat 22, 9960 Assenede.

Anderzijds vindt, na een eerste infomoment in maart, een tweede ontmoetingsmoment plaats op 2 mei voor onze gastgezinnen én de opgevangen Oekraïense vluchtelingen. Tijdens deze avond ligt de nadruk vooral op het ‘ontmoeten’, kunnen ervaringen uitgewisseld worden en is er ruimte voor vragen. Deze ontmoetingsavond gaat door in De Bijenkorf, Sportstraat 2, 9960 Assenede en start om 19.30 uur.

Info: Kristl Ingels: 09 341 72 82 – kristl.ingels@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies