IDAHOT: Assenede krijgt eigen Regenboogoptocht

Geplaatst op 17/05/2022

Op zaterdag 28 mei!

IDAHOT: "Assenede krijgt eigen Regenboogoptocht"

Assenede krijgt op zaterdag 28 mei een eigen Regenboogoptocht. De organisatie is in handen van de Meetjeslandse LGBTQ+-vereniging Holebi Spirit. De optocht gaat door in het centrum van Assenede.

Vandaag vieren we IDAHOT, de internationale dag tegen holebi-, intersekse- en transfobie. Daarom werden er in het bijzijn van Holebi Spirit-voorzitter Johan Eeckhoudt deze middag enkele regenbogen op het marktplein van Assenede aangebracht. Een sterk signaal, maar het mag niet bij een signaal blijven.

Al een hele maand organiseert Holebi Spirit activiteiten en lezingen in onze gemeente. Het hoogtepunt is voorzien voor zaterdag 28 mei. Dan wordt het centrum van Assenede het decor voor de allereerste Meetjeslandse Regenboogoptocht.

Met de optocht willen zowel Holebi Spirit als de gemeente Assenede tonen dat iedereen in onze gemeente gelijk is. Ongeacht gender, huidskleur, voorkeur of afkomst. De bevolking roepen we ondertussen op om huizen en gevels te versieren met de regenboogkleuren. Zo wordt 28 mei één groot feest in het teken van gelijke kansen.

Info: Johan Eeckhoudt, Holebi Spirit, 0486 394 172 of jeeco@live.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies