Kom naar de OpenBibdag op zaterdag 2 juli

Geplaatst op 27/06/2022

en vier mee de opening van de nieuwe belevingsbibliotheek

Zaterdag 2 juli organiseert de bibliotheek een OpenBibdag. Het evenement wil de zomer en de vernieuwde belevingsbibliotheek vieren.

Zin in een  zomerse boekenstart van de vakantie, je reiskoffer vullen met onze oude boeken, ontstressen bij een vleugje jazz of gewoon de gezellige sfeer van onze nieuwe belevingsbibliotheek komen opsnuiven? Kom dan zeker langs op 2 juli tijdens de OpenBibdag in onze belevingsbibliotheek in de Sportstraat 2a. De bib is doorlopend open van 10.00 tot 18.00 uur. Op de agenda staan activiteiten voor jong en oud.

De traditionele oude boekenverkoop start om 10.00 uur in de Bijenkorf. Je kan er tot 18.00 uur boeken, strips, DVD’s of tijdschriften kopen aan een klein prijsje. Merk je bij thuiskomst dat er toch nog een plaatsje over is in je boekenplank, aarzel dan niet om maandag terug te komen. De oude boekenverkoop is er ook op maandag 4 juli van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 15.30 uur tot 18.00 uur, eveneens in de Bijenkorf.

Van 13.30 tot 14.30 uur verwelkomen we de kids in de bib op een sfeervolle, interactieve voorleessessie door Hilde Rogge. Na een leven als bezielde leerkracht kruipt Hilde vol begeestering in de huid van haar personages en reist ze rond als vertelster, van het Internationaal Vertelfestival tot het intiemst ingerichte zolderkamertje. Ze is onafgebroken onvermoeid onderweg om haar verhalen met iedereen te delen.

Om 15.00 uur bieden we iedereen graag een concert lichte jazzmuziek aan. Jelle Vastershaeghe, oud-leraar van Ars Musica, begeleidt met zijn piano de warme en zuiderse stem van Dida Castro Gonzales, een prachtige dame met roots in Barcelona.

Om 16.00 uur start de prijsuitreiking van de fameuze tekenwedstrijd Floris ende Blancefloer.

Doorlopend bieden we ook nog randactiviteiten aan, infosessies OPEN+, gewone dienstverlening en in de in de namiddag ook kindergrime.

Alles op een rijtje:

Zaterdag 2 juli

  • 10.00-18.00 uur: traditionele Oude Boekenverkoop in de Bijenkorf
  • 13.30-14.30 uur: interactieve voorleessessie voor de kids
  • 15.00-16.00uur: Concert Lichte Jazzmuziek met Dida Castro Gonzales en Jelle Vastershaeghe
  • 16.00-17.00 uur: prijsuitreiking tekenwedstrijd Floris ende Blancefloer

Doorlopend: infosessies OPEN+, gewone dienstverlening en in namiddag grime voor de kids.

Maandag 4 juli

  • 9.00-12.00 en 15.30-18.00 uur Oude Boekenverkoop in de Bijenkorf

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies