U13Cup krijgt 26ste editie!

Geplaatst op 28/06/2022

2, 3 en 4 juni 2023

U13Cup krijgt 26ste editie: “De goesting en de passie zijn nog te groot om te stoppen”

U13Cup, het befaamde internationale jeugdvoetbaltornooi op de terreinen van Klauwaarts Bassevelde, krijgt een 26ste editie. Dat heeft het bestuur van de organiserende vzw Maarten na grondige evaluatie beslist. De U13Cup gaat in 2023 door op 2, 3 en 4 juni in Bassevelde. 

De U13Cup vierde begin juni zijn zilveren jubileum. De organisatoren maakten er vooraf geen geheim van dat de 25ste mogelijks ook de laatste editie van het prestigieuze jeugdvoetbaltornooi in Bassevelde zou zijn. “Veel zal afhangen van hoe de 25ste editie verloopt”, liet tornooidirecteur John De Pauw vooraf optekenen.

De 25ste editie werd er eentje met alles op en aan. Veel zon op zaterdag, regen op zondag, perfecte grasmatten en organisatie, jeugdvoetbal van topniveau en enorm veel sfeer. “Iedereen stond er. De deelnemende ploegen, maar ook onze fantastische ploeg verantwoordelijken en vrijwilligers. Zij zorgen voor de unieke sfeer die dit tornooi zo groot maakt. Het is een bewijs dat de succesformule van dit tornooi nog lang niet uitgewerkt is. Het maakt dat de beslissing om voor een 26ste editie te gaan een logische beslissing was. Zeker nadat de verantwoordelijken aangaven nog voldoende draagkracht te hebben. De goesting en de passie zijn gewoonweg  te groot om te stoppen. Bovendien hebben we deze editie gemerkt dat er nog groeimarge is om van ons tornooi een nog betere versie te maken. We starten vandaag onze zoektocht naar sponsors en medewerkers voor 2023”, aldus John De Pauw.

Dit jaar ging de prestigieuze U13Cup naar Real Madrid. Ook in 2023 wil de organisatie uitpakken met een topaffiche. “We hebben nu al heel wat aanvragen binnen. Voor onze Belgische jeugdacademies blijft dit sowieso een belangrijke afspraak. Een tornooi met dit soort uitstraling moet gewoon een vervolg krijgen”, besluit John De Pauw.

De U13Cup gaat in 2023 door op 2, 3 en 4 juni in Bassevelde.  

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies