Koninklijke winnaar op zilveren editie U13Cup

Geplaatst op 06/06/2022

Organisatoren blikken terug op geslaagde editie

Real Madrid heeft zich tot winnaar gekroond van de 25ste editie van de U13Cup. ‘De Koninklijke’ haalde het in de finale met het kleinste verschil van AZ Alkmaar. Club NXT versloeg RSC Anderlecht in de kleine finale tijdens een onvervalste klassieker.

De 25ste editie van de U13Cup was er eentje met alles op en aan. Veel zon, perfecte grasmatten en jeugdvoetbal van topniveau. Zaterdag was het genieten geblazen voor de vele duizenden voetballiefhebbers langs de zijlijn. De overvloedige regenval op zondag dreigde even voor spelbreker te spelen, maar de organisatoren van de U13Cup lieten zich niet uit hun lood slaan. De wedstrijden op zondagvoormiddag moesten door de regen een halfuurtje uitgesteld worden, maar voor de rest verliep het tornooi vlekkeloos. Ongetwijfeld een pluim op de hoed van de tornooidirectie. “Zondagochtend hebben we even crisisoverleg gepleegd om te zien of het tornooi wel kon doorgaan”, vertelt U13Cup-voorzitter John De Pauw. “Gelukkig werd al snel duidelijk dat we al voor ergere vuren gestaan hadden.”

De Pauw blikt dan ook tevreden terug op een erg succesvolle editie van één van de meest gerenommeerde jeugdvoetbaltornooien van het land. “Iedereen stond er. De deelnemende ploegen, maar ook onze fantastische ploeg vrijwilligers. Zij zorgen voor de unieke sfeer die dit tornooi zo groot maakt. Het is een bewijs dat de succesformule van dit tornooi nog lang niet uitgewerkt is. Of er een 26ste editie komt, is nog te vroeg om te zeggen. Dat moet binnenkort blijken uit de evaluatie. De goesting is er na de 25ste editie alleszins niet minder op geworden.”

Met Real Madrid kent de U13Cup ook een fantastische winnaar. “Het sportieve niveau van het tornooi was opnieuw heel erg mooi. We hebben hoogstaande wedstrijden gezien en ook onze eigen U13Cup-selectie heeft het met een 8ste plaats fantastisch gedaan. We hebben veel redenen om trots te zijn.”

De volledige eindstand:

 1. Real Madrid
 2. AZ Alkmaar
 3. Club NXT
 4. RSC Anderlecht
 5. LOSC Lille
 6. Bayer Leverkusen
 7. Royal Antwerp FC
 8. Selectie U13Cup
 9. PSV
 10. KAA Gent
 11. FC Nantes
 12. FC Kopenhagen
 13. Celtic
 14. FC Porto
 15. STVV
 16. Jeugdcup Het Nieuwsblad

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies