‘Assenede voor Iedereen’ waardeert nieuwe belevingsbibliotheek

Geplaatst op 01/07/2022

met kwaliteitslabel voor maximaal toegankelijke gebouwen

De bibliotheek van Assenede draagt sinds deze week fier het ‘Assenede voor Iedereen-label’. Met dat kwaliteitslabel beloont  ‘Assenede voor Iedereen’ organisaties die hun gebouw(en) maximaal toegankelijk maken voor mensen met een beperking.

Een screening wees in 2014 uit dat slechts 11 gebouwen in Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo optimaal toegankelijk waren voor iedereen. Dat wil zeggen dat deze gebouwen uitgerust zijn met een gelijkvloerse inkom, een schuine rand en een automatische deur. Elf gebouwen stond gelijk aan 3% van alle gebouwen in de gemeente. Daarom richtte Gerrit Willems met enkele enthousiastelingen de organisatie ‘Assenede voor Iedereen’ op. Al 8 jaar ijvert ‘Assenede voor Iedereen’ voor meer toegankelijkheid in onze gemeente.

Met resultaat zo werden bijna alle openbare gebouwen al aangepakt. Ook heel wat winkeliers en zelfstandigen sprongen ondertussen op de kar. Deze week mocht de organisatie een nieuw label uitreiken aan de nieuwe belevingsbibliotheek. “De bib is een schoolvoorbeeld van een maximaal toegankelijk gebouw Ze beschikken over een gelijkvloerse ingang en een schuifdeur die breed genoeg is om ook mensen met een beperking toegang te verlenen tot het gebouw. Daarnaast is binnen ook rekening gehouden met alle voorwaarden. We willen de gemeente dan ook bedanken maximaal rekening te houden met onze richtlijnen”, aldus Gerrit Willems.

Adviesraad

Sinds dit jaar beschikt de gemeente Assenede over een eigen adviesraad ‘Mobiel en Toegankelijk Assenede.’  Met de oprichting van deze adviesraad wil het gemeentebestuur de inspraak en participatie rond toegankelijkheid in de gemeente Assenede bevorderen. Dit gaat over bereikbaarheid van diensten en informatie, bruikbare open ruimtes en toegankelijkheid van gebouwen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies