Oosteeklo viert kermis van 19 tot en met 25 augustus

Geplaatst op 17/08/2022

‘‘Un kirmesse is un geeselinge wird”

“Un kirmesse is un geeselinge wird”, zeggen ze in Oosteeklo en dus gaan ze er van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 augustus opnieuw kermis vieren.

Huisbrouwerij ‘Den Tseut’ mag op vrijdag 19 augustus de kermis openen met een eetfestijn. Op het menu: varkenswangetjes met frietjes en uiteraard een bijpassend biertje. Bij Café ‘De Sloapmutse’ lichten ze de spaarkas en kan je beenham smullen. Zoals het hoort op een echte kermis is er ook een gaaibolling en een schieting op het terrein van Koninklijke Schuttersmaatschappij ‘De Eendracht’.

Zaterdag 20 augustus staat in teken van muziek. Zo programmeert de feestcommissie verschillende groepen in de Oosteeklose café’s. Tim en Thomas kan je vanaf 19.00 uur gaan bekijken in café Den Eikel, Frank Boelens en co. staan om 19.30 uur op het podium van Huisbrouwerij ‘Den Tseut’ en Patrick Moreno speelt vanaf 20.30 uur ten dans in café De Pluim. Om 20.00 uur is er een schlageravond met Tamara en Tom in café 'De Sloapmutse'. 

Zondag 21 augustus start sportief met ‘Oosteeklo Loopt’, een jogging met start en aankomst op jeugd- en sportdomein Ter walle. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5, 10 of 15 kilometer. Inschrijven kan vanaf 9.15 uur. Gezamenlijke start om 10.00 uur. Vooraf is er ook een kidsrun. Vanaf 16.00 uur is er een dweilbandfestival in het dorpscentrum met onder andere de Jazzy Rhyhtm Band, Lukrak, Music Dream en The Hep Cats.

Op maandag 22 augustus kan je naar de eucharistieviering, zijn er kazakken met haring, is er onder andere een sjoeltornooi en kan je naar de jaarlijkse bingoavond. Afsluiten doen ze met een fuif in de ‘Sloapmutse’.

Eén van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de grote ‘Rommel- en Avondmarkt’ in Oosteeklo-Dorp op dinsdag 23 augustus.

Afsluiten doen ze in Oosteeklo op woensdag 24 augustus met een kindernamiddag (13.30 uur) van de Landelijke Gilde op jeugd- en sportdomein Ter Walle en op donderdag 25 augustus een gaaibolling (19.00 uur) bij café De Pluim.

De kermisattracties zijn open om:

  • Vrijdag vanaf 18.00 uur
  • Zaterdag vanaf 17.00 uur
  • Zondag vanaf 15.00 uur
  • Maandag vanaf 17.00 uur
  • Dinsdag vanaf 17.00 uur

Meer info en details op www.oosteeklo.com.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies