Werken aan de N49: heraanleg Stoepestraat

Geplaatst op 15/09/2022

Volgende fase start op maandag 26 september 2022

N49 Assenede: start heraanleg Stoepestraat (N448)

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, start op 26 september met de heraanleg van de Stoepestraat (N448) en het kruispunt met de Trieststraat (N436). Deze werken kaderen binnen de bouw van de nieuwe brug over de expresweg N49 in Assenede.

Veiliger en vlotter verkeer

Nu de nutswerken in de Stoepestraat (N448) zijn afgerond, start Wegen en Verkeer op 26 september met de wegen- en rioleringswerken. Tijdens die werkzaamheden wordt de weg anders ingedeeld: er komen comfortabele en afgescheiden fietspaden en het kruispunt met de Trieststraat wordt opnieuw ingericht. Zo wordt doorgaand verkeer naar de Zelzatestraat (N436) gestimuleerd de nieuwe ontsluitingsweg (Paul Christiaenstraat) te kiezen.

Stoepestraat afgesloten, lokaal verkeer mogelijk

In de eerste fase van 26 september tot eind november 2022 werkt de aannemer in de Stoepestraat (N448) op het gedeelte tussen huisnummer 12 en het kruispunt met de Triestraat.

Van eind oktober tot eind december voert de aannemer werken uit aan het kruispunt met de Triestraat.

Om ten slotte vanaf eind november tot eind januari 2023 de laatste fase van de werken tussen Heideveld en huisnummer 12 uit te voeren. Hierdoor is doorgaand verkeer tussen Assenede en Ertvelde via de Stoepestraat niet meer mogelijk. Handelaars en bewoners blijven bereikbaar.

Lees hieronder de gewijzigde verkeerssituatie voor het verkeer:

  • Fietsers en voetgangers tussen Ertvelde en Assenede volgen de omleiding via de Riemestraat, Molenstraat, Assenedesteenweg, Kasteelstraat, Ter Looverendreef en Stoepestraat.
  • Doorgaand verkeer rijdt via de N49, Kanaalstraat en Assenedesteenweg (N436).
  • Bestemmingsverkeer rijdt via de Burgstraat, Oude Gentweg, Groenstraat en Trieststraat (N436).
  • Uitrijden richting het kruispunt met de N49 is voor bewoners tussen de Paul Christiaenstraat en het kruispunt met de Trieststraat niet mogelijk. Zij rijden via Speltreep en Roggereep naar de Trieststraat en volgen de omleiding.

Bereikbaarheid handelaars en bewoners

Om de hinder voor handelaars en bewoners zo veel mogelijk te beperken worden de werken gefaseerd uitgevoerd. Dagelijks worden de werkzaamheden per zone opgeschoven richting het kruispunt met de Triestraat (N436). Als de werf voor je deur passeert is de toegang tot je inrit gedurende een dag niet mogelijk. Wil je op die dag graag vertrekken met de wagen? Dan parkeer je deze best buiten de werfzone. Op het einde van de werkdag is de toegang tot je inrit terug mogelijk. De aannemer informeert de bewoners en handelaars op voorhand via een bewonersbrief over de hinder en de bereikbaarheid.

Vragen over de werken?

Op www.wegenenverkeer.be/assenede vind je alle informatie over het project en kan je je inschrijven op de digitale nieuwsbrief. 

Bij vragen kan je contact opnemen met de omgevingsmanager via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (tijdens de kantooruren van 9 uur tot 17 uur).

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies