Zonnedak op gemeentehuis

Geplaatst op 22/09/2022

zorgt voor energieneutrale werkomgeving

Zonnedak op gemeentehuis zorgt ervoor dat ambtenaren energieneutraal kunnen werken

Sinds deze week liggen er 134 gloednieuwe zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis in Assenede. De panelen zijn goed voor een jaarlijkse energieopbrengst van 50 megawattuur. Die opbrengst moet ervoor zorgen dat de medewerkers van het gemeentehuis een heel jaar door energieneutraal kunnen werken.

De energiekosten swingen de pan uit en dus investeert de gemeente Assenede volop in alternatieve vormen van energie. De firma Atom Solar legde deze week maar liefst 134 nieuwe zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Die moeten ervoor zorgen dat het elektriciteitsverbruik van het gemeentehuis overdag zo goed als energieneutraal wordt. Zo staan de panelen garant voor een energieopbrengst ban 50 megawatt uur per jaar. Een investering van 70.000 euro.

Maar daar mee is het werk nog lang niet af. Zo heeft de gemeente Assenede nog meer publieke daken in het vizier. Zo wordt momenteel onderzocht of er ook zonnepanelen gelegd kunnen worden op op de gebouwen van jeugd- en sportdomein Ter Walle in Oosteeklo, het jeugd- en sportdomein in de Kloosterstraat in Assenede en het jeugd- en sportdomein in de Beekstraat in Bassevelde.

Klimaatactieplan

Het is zeker niet de eerste keer dat de gemeente Assenede investeert in zonne-energie. Zo werd eind 2020 een intergemeentelijk samenwerkingsverband afgesloten met intercommunale Veneco en Stroomvloed cv. Die samenwerking resulteerde in zo’n 300 zonnepanelen die verdeeld werden over maar liefst 9 gemeentelijke daken woorden gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’, de gemeentelijke basisscholen en de jeugdlokalen in Assenede.

Al deze inspanningen samen moeten er uiteindelijk voor zorgen dat de werking van het lokaal bestuur steeds energieneutraler wordt. Zo is het volgens het klimaatactieplan de bedoeling om de CO2-uitstoot tegen 2030 met minstens 40% te verlagen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies