Assenede dooft lichten in buitengebied

Geplaatst op 26/09/2022

Operatie wordt gefaseerd uitgevoerd

Om te besparen op de gemeentelijke energiekost gaat de gemeente Assenede de straatverlichting in het buitengebied doven tussen middernacht en 5.00 uur ‘s ochtends. In het weekend blijft de straatverlichting branden.

Voor het doven van de lichten dient Fluvius aanpassingen te doen in de vele hoogspanningscabines op het grondgebied van de gemeente Assenede. De eerste hoogspanningscabines werden vandaag aangepast. Daardoor zal een deel van de straatverlichting in het buitengebied tussen middernacht en 5.00 uur ’s ochtends uitgeschakeld worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle straatlichten doven in het buitengebied. Dit vanaf zondag tot en met donderdag, telkens tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends. Op vrijdag en zaterdagnacht blijft de straatverlichting branden omwille van de meer onregelmatige verkeersstromen op dat moment. De al dan niet verledde hoofdwegen blijven ten allen tijde verlicht.

Besparing van 30%

Met deze maatregel bespaart de gemeente Assenede 30% op haar elektriciteitskost. Verder gaat de gemeente ook de fonteinen op de dorpspleinen in Boekhoute en Assenede tijdelijk uitschakelen. Daarnaast gaat de temperatuur in de openbare gebouwen dit najaar een paar graden omlaag. Verder zet de gemeente in op de uitbreiding van de gemeentelijke zonnedaken en de versnelde verledding van de straatverlichting.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies