Behaag je tuin

Geplaatst op 29/09/2022

Gemeente schenkt nog eens 200 gezinnen een gratis boom

Nog eens 200 Asseneedse tuinen kunnen rekenen op gratis boom

 

Eind 2021 heeft de gemeente Assenede het lokaal energie en klimaatpact ondertekent. Één van de werven is laten we een boom opzetten. Hierbij is de bedoeling dat we tegen 2030 per inwoner één extra boom te hebben aangeplant. Om deze doelstelling te kunnen behalen schonk de gemeente Assenede via de actie behaag je tuin van Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei 100 gratis bomen weg. Wegens het grote succes van de actie besliste de gemeente nog eens 200 bomen extra weg te schenken! Reserveren kan via het online inschrijfformulier op deze pagina.  De bomen waaruit kan worden gekozen zijn hoogstamloofbomen en hoogstamfruitbomen en zijn autochtone soorten die al lang in onze streken en daardoor een grotere overlevingskans hebben. Deze bomen hebben een grote ecologische waarde en zijn ook goed voor verschillende diersoorten.

Praktisch:

  • Per adres kan maar één boom worden verdeeld dit jaar, zo willen we de bomen verspreiden over heel Assenede.
  • De actie is geldig voor alle inwoners van Assenede, Boekhoute, Bassevelde en Oosteeklo.
  • De bomen kunnen niet worden gebruikt voor heraanplant van bomen die gerooid zijn.
  • De eerste 300 inschrijvers krijgen een gratis boom, de extra inschrijvingen worden op de reservelijst geplaatst en krijgen volgend jaar voorang bij deze actie.
  • De bomen worden verdeeld door de milieuraad op zaterdag 10.12.2022, gelieve thuis te zijn op deze dag want er is geen andere dag mogelijk voor levering.
  • Meer informatie over welke boom het beste past in uw tuin en hoe u deze het best aanplant kan u bekijken in de plantgids door op deze link te klikken.
  • U kan kan de gratis boom bestellen via onderstaand inschrijvingsformulier. De actie loopt van 29.09.2022 tot en met 27.10.2022.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies