Zaad op maat: groepsaankoop bloemenzaad

Geplaatst op 02/01/2023

Bestellen kan t.e.m. 17 februari 2023

Regionaal Landschap Meetjesland&Leievallei organiseert opnieuw samenaankoop bloemenzaad

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Een bloemenrand oogt niet alleen mooi, maar is een heerlijk buffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Op hun beurt profiteren akkervogels van het aanbod aan voedsel (insecten en zaden) en dekking.

Je kan via Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei zaaigoed bestellen voor bloemrijke hoekjes. Dat is mooi voor het oog en goed voor onze inheemse fauna en flora. Er wordt een groepsaankoop gorganiseerd voor twee zaadmengsels en dit per 0,5kg, 1kg of 5kg. Deze actie is op maat van zowel landbouwers, natuurverenigingen, imkersbonden, scholen, jagers als particulieren.

Het akkervogelmengsel bestaat uit haver, gerst, zomertarwe, huttentut, bernagie, boekweit, zonnebloem, vlas (zaaidichtheid: 30kg/ha)

Het bijenmengsel bestaat uit boekweit, bladrammenas, bernagie, dille, gele mosterd, facelia, goudsbloem, korenbloem, koriander, juffertje-in-’t- groen, groot kaasjeskruid (zaaidichtheid: 10 kg/ha)

-> Bestellen kan tot en met 17 februari 2023 via de webshop van RLML.

-> Jouw bestelling kan je afhalen tussen 27 maart en 7 april bij het gemeentelijk magazijn, Kasteelstraat 1-3.

Belangrijk: het magazijn is niet verplicht je bestelling na de afhaalperiode bij te houden. Haal dus zeker je zaaigoed vóór 7 april af!

Geelgorsgebied

Om de geelgors in onze gemeente een extra duwtje in de rug te geven kan iedreen die een perceel heeft van meer dan 400 m² in de ruime omgeving van de Rijkestraat in Oosteeklo contact opnemen met RLML via: helene.quide@RLML.be. Misschien is dan zelfs een extra vergoeding mogelijk!

Landbouwers

Landbouwers kunnen een subsidie krijgen via de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). RLML richt zich op wie geen beroep kan doen op subsidies via VLM en toch een behoorlijke oppervlakte wil inzaaien, zoals bijvoorbeeld gepensioneerde landbouwers, particulieren en jagers. Meer info via helene.quide@RLML.be.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies