Benfica, Real Madrid en West Ham United komen naar Bassevelde

Geplaatst op 15/02/2023

Nieuwe lading namen voor U13Cup

Vanavond speelt Club Brugge in het Jan Breydelstadion tegen Benfica in de achtste finale van de Champions League. Beide clubs kunnen elkaar ook treffen op de 26ste editie van de U13Cup. Zo is Benfica één van de vele buitenlandse namen die op 2, 3 en 4 juni naar Bassevelde komen.

Vorige maand lanceerden de organisatoren van de U13Cup de eerste namen voor het prestigieuze jeugdvoetbaltornooi op de terreinen van KVV Klauwaarts in Bassevelde. Daaronder vooral Belgische en Nederlandse toppers.

Vandaag wordt een tweede lading gedropt. Daarbij S.L. Benfica uit Lissabon. De fanion van de Portugezen is vandaag te gast in Brugge voor de achtste finale van de Champions League, maar ook in Bassevelde bestaat de mogelijkheid dat beide clubs elkaar treffen. De U13Cup heeft zijn internationale bijnaam van ‘Champions League for under thirteens’ dan ook niet gestolen.

Naast Benfica kondigen de organisatoren nog heel wat mooie internationale namen aan.

Uiteraard zijn de vaste klanten uit Glasgow opnieuw van de partij. Celtic stond 26-jaar geleden mee aan de wieg van de U13Cup, won het tornooi al enkele malen en wil ook in 2023 niet ontbreken.

Uit Denemarken komt FC Kopenhagen voor het tweede jaar op rij langs.

Daarnaast staat ook titelverdediger Real Madrid  op de affiche te blinken. De Koninklijke is ondertussen uitgegroeid tot één van de vaste waarden en een veelwinnaar.

Aan de jongens van West Ham United om daar een stokje voor te proberen steken. De ‘Hammers’ vertegenwoordigen dit jaar de Premier League.

Uit eigen land werd Cercle Brugge toegevoegd. De vereniging beschikt dit jaar over een zeer sterke lichting. Eerder raakte al bekend dat ook KAA Gent, Racing Genk, Royal Antwerp FC, Club NXT en RSC Anderlecht deelnemen. “Ik denk dat we gerust durven stellen dat alle topjeugdopleidingen uit eigen land aanwezig zijn”, aldus een tevreden tornooidirecteur John De Pauw. Uiteraard is ook de eigen U13Cup-selectie, die de beste jonge voetballers uit de regio bundelt, van de partij.

Uit Nederland komen AZ en PSV naar Bassevelde. “Twee voetbalopleidingen die elk jaar tot de best voetballende teams van het tornooi behoren. Technisch verzorgd en veel snelheid.”

Daarmee zijn 14 van de 16 namen voor de U13Cup bekend. Begin maart worden de laatste absolute twee topnamen bekend gemaakt.

Online tickets

Tickets voor de U13Cup zijn vanaf 1 maart te koop via het nieuwe online ticketingsysteem. Bestellen kan via www.u13cup.be.

Helpende handen en gastgezinnen gezocht

De organisatoren zijn altijd op zoek naar helpende handen en gastgezinnen. Die laatste vangen de spelers op van de Belgische, Nederlandse en Duitse ploegen. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen via www.u13cup.be. Daar vul je het online registratieformulier in en de organisatoren nemen zelf contact met je op.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies