Bouw nieuwe lokalen voor KLJ en LRV Sint-Agatha Bassevelde

Geplaatst op 27/02/2023

De werken starten op 3 april

Op 3 april start bouwbedrijf De Keersmaecker uit Aalter in de Kraaigemstraat met de bouw van nieuwe lokalen voor KLJ en LRV Sint Agatha Bassevelde. De lokalen zijn een volgende fase in de aanleg van een volwaardig jeugd- en sportdomein in het hartje van Bassevelde, dit naar analogie met jeugd- en sportdomein Ter Walle in Oosteeklo en het jeugd- en sportdomein in de Kloosterstraat in Assenede. Met de werken is 942.821,30 euro (inclusief BTW) gemoeid.

De aanleg van jeugd- en sportdomeinen in het hart van de gemeente past in de visie van het lokaal bestuur om de jeugd de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen onder de kerktoren. Deze lokale verankering moet ervoor zorgen dat jongeren zich thuis voelen in de gemeente waar ze opgroeien. Daarnaast zorgt de centrale ligging van het jeugd- en sportdomein ervoor dat jongeren zich op een comfortabele en veilige manier van en naar de site kunnen begeven.

In Bassevelde wordt vanaf 3 april gebouwd aan nieuwe lokalen voor KLJ Bassevelde en LRV Sint-Agatha Bassevelde. Beide verengingen zijn al enkele decennia actief in Bassevelde en kunnen rekenen op een rijke traditie en een stevig ledenbestand. Met de realisatie van deze lokalen wil het lokaal bestuur bestaanszekerheid scheppen en op die manier de toekomst van beide verenigingen verzekeren.

 

Strak en tijdloos

Van Wassenhove Architecten uit Zwijnaarde koos voor een strakke tijdloze prefab-structuur. De lokalen worden voorzien van alle basisbenodigdheden.

  • De LRV krijgt een clublokaal (50m²) waarin een bar geplaatst kan worden, een ruime berging (20 m²) en eigen sanitair.
  • Voor de KLJ zijn er twee ruime lokalen (80 en 90 m²), een keukenruimte, een barruimte, een ruime berging (35m²) en eigen sanitair. De KLJ investeert zelf 30.000 euro in de ruwbouw van het gebouw.
  • Daarnaast wordt aan het gebouw een ruime luifel geplaatst waar kan gespeeld worden of zelfs een gezellige receptie of barbecue georganiseerd kan worden.

Zonder tegenslagen moeten de werken eind dit jaar afgerond zijn en kunnen beide verenigingen hun intrek nemen.

 

Over LRV Sint Agatha Bassevelde

De lokale ruitervereniging Sint Agatha is in 2023 exact 70 jaar jong en bestaat uit een ponyclub en een rijverening. Een landelijke rijvereniging is een erkende recreatieve Vlaamse Sportfederatie. Samen paardensport beleven staat centraal: op wedstrijd, op oefening of op wandeling. Bij LRV Sint Agatha Bassevelde is er aandacht voor opleiding, om zo beter te leren paardrijden, voor gezelligheid, om tijdens en na het sporten met vrienden na te praten en om samen activiteiten organiseren, om de teamgeest te versterken.

LRV Sint Agatha Bassevelde was al op verschillende locaties in onze gemeente actief, maar heeft in de Kraaigemstraat eindelijk een vaste stek gevonden.

We zijn heel opgezet met deze plannen”, zegt Els Boterdaele namens LRV Sint Agatha Bassevelde. “Dankzij deze plannen krijgen we de kans iets duurzaam uit te bouwen en te investeren in een goede accommodatie voor onze trainingen en wedstrijden. Onze huidige kantine heeft zijn beste tijd gehad. Zowel structuur als de uitrusting laten te wensen over. Wij hebben ook extra ruimte nodig om ons materiaal op te bergen. De huidige container is zowel vanuit praktisch als esthetisch oogpunt zeker geen voltreffer.”

Over KLJ Bassevelde

KLJ Bassevelde organiseert elke vrijdagavond en zondagmiddag activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. ’s Zondags worden de kleinsten (-13 en +13) verwelkomd en vrijdagavond wordt voorbehouden voor de oudere leden (+16 en +20). De jonge, enthousiaste leidingploeg staat zowel voor, tijdens als na de activiteiten klaar voor iedereen en streeft naar een fijne en warme groep vrienden waar iedereen zich thuis voelt. De werking van KLJ Bassevelde is niet beperkt tot standaardactiviteiten. Zo organiseren ze elk jaar een ouderavond en het laatste weekend van april een heus feestweekend met de Basseveldse Nacht van de Ambiance en de bekende Switched-fuif. De zomer is het hoogtepunt van het jaar met het jaarlijkse kamp en de verschillende sportfeesten waarvoor intensief geoefend wordt op de terreinen in de Kraaigemstraat.

We zijn al tientallen jaren vragende partij om een oplossing te zoeken voor ons te kleine lokaal”, zegt Kristel Van Zele namens KLJ Bassevelde. “We moeten één ruimte delen met vier leeftijdsgroepen binnen KLJ Bassevelde en daarnaast nog een handvol andere verenigingen. Dit beperkt ons in het verder uitbreiden van onze werking, want we dromen ervan om onze instapleeftijd te verlagen naar 6 jaar. Ook het gebrek aan speelruimte in de nabijheid van ons kleine lokaal is een probleem. We moeten ons steeds verplaatsen, wat speeltijd kost en onveilige situaties kan creëren.”

KLJ Bassevelde investeert ook zelf 30.000 euro in de ruwbouw van het gebouw. “Met deze financiële inbreng kunnen we een groter lokaal bekomen qua oppervlakte. Uiteraard zullen we daarnaast nog extra investeringen moeten doen aan de afwerking en inrichting.  We zijn blij dat we na jaren volharden in samenwerking met de gemeente een oplossing hebben gevonden: een functioneel lokaal in de Kraaigemstraat.”

 

De plannen

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies