Nieuwe inwoners hartelijk onthaald op gemeentehuis

Geplaatst op 23/03/2023

We zijn met 14.653 Assenedenaren!

Afgelopen woensdag werden opnieuw een 50-tal nieuwe inwoners ontvangen op het gemeentehuis. Ondertussen zijn we met 14.653 Assenedenaren.

Tijdens het ontvangstmoment konden de nieuwe inwoners bij een hapje en drankje kennismaken met de troeven van hun nieuwe thuis. Speciaal voor de gelegenheid lanceerde de communicatiedienst een nieuwe promofilm over de gemeente. De première werd meer dan gesmaakt. Uiteraard was het ook het geschikte moment om de nieuwe buren te leren kennen. Voor onze nieuwe Oekraïense inwoners was er een tolk aanwezig om hen welkom te heten. Naast Oekraïners ook Nederlanders en zelfs een koppel uit Canada.

Een aantal cijfer op een rijtje:

  • Assenede telt 6.347 kasseibijters
  • Boekhoute telt 2.202 gîrnaertliefhebbers
  • Bassevelde telt 3.398 ezels
  • Oosteeklo telt 2.693 vîrkens

De vrouwen zijn in onze gemeente met 7.418, de mannen met 7.235.

Voor corona nodigde het gemeentebestuur zijn nieuwe inwoners twee keer per jaar uit op het gemeentehuis. Een traditie waar blijkbaar nog steeds geen sleet lijkt op te zitten. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen nog een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Een meer dan geslaagde avond.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies