Kermis in Oosteeklo

Geplaatst op 16/08/2023

Ontdek hier wat er te beleven valt en welke verkeersbeperkende maatregelen er zijn

Van 18 tot en met 24 augustus viert Oosteeklo ‘kirmesse’. Vanwege de grote rioleringswerken die op woensdag 16.08.2023 starten in het hart van het dorp, verhuist de kermis dit jaar naar jeugd- en sportdomein Ter Walle. Dat betekent niet dat er niet gekermist wordt op het dorp, integendeel. Er valt de komende dagen heel wat te beleven in Oosteeklo. Het kermisprogramma is terug te vinden via www.oosteeklo.com.

Sommige activiteiten brengen ook verkeersbeperkende maatregelen met zich mee. We zetten graag één en ander voor u op een rijtje.

Op zondag 20.08.2023 vindt het sportieve evenement ‘Oosteeklo Loopt’ plaats. Dit is een recreatieve jogging met start en aankomst op jeugd- en sportdomein Ter Walle. De lopers lopen vanop Ter Walle via de Stroomstraat, Oosteeklo-Dorp, naar rotonde, Rijkestraat, aan Rijkestraat 81 rechtsaf naar Stroomstraat en zo terug naar Ter Walle. Tussen 8.00  en 13.00 uur zijn er een aantal maatregelen van kracht.

Er geldt een parkeerverbod van 8.00 tot 13.00 uur:

  • In Oosteeklo-Dorp over de hele afstand richting rotonde en aan carrosserie Van Zele
  • In de Stroomstraat aan beide zijden vanaf ’t Groentjen tot aan Stroomstraat 43
  • In de Oosthoek tussen ’t Groentjen en garage Walter Van de Velde in de richting van de E34

Er geldt éénrichtingsverkeer van 8.00 tot 13.00 uur:

  • In de Rijkestraat vanaf de Ledestraat richting Westakkerstraat
  • In Oosteeklo-Dorp vanaf de rotonde tot aan de AXA bank
  • In de Stroomstraat vanaf ’t Groentjen richting Bosstraat

In de Stroomstraat, tussen de Bosstraat en de Begijnenakker, is er plaatselijk verkeer in beide richtingen toegelaten. Er komen kegels op de rijbaan om de lopers te beschermen in Oosteeklo-Dorp en de Stroomstraat.

Er is een omleiding voorzien van 8.00 tot 13.00 uur:

  • Wie vanuit de Muikemstraat, Oosthoek, Bosstraat of Stroomstraat richting Lembeke wil, rijdt via de laterale weg naast E34 naar de Rijkestraat en de Westakkerstraat naar de Ledestraat. 
  • Vanuit de Kerrestraat mag je de Rijkestraat oversteken naar de Koning Albertstraat en linksaf slaan.
  • Vanuit de Koning Albertstraat mag je de Rijkestraat oversteken naar de Kerrestraat en rechtsaf slaan.

 

Op zondag 20.08.2023 zijn er in de namiddag volksspelen op het evenementenplein. Hierdoor geldt er ter hoogte van het evenementenplein een parkeerverbod.

 

Op dinsdag 22.08.2023 is er een avondmarkt in Oosteeklo. De avondmarkt gaat door tussen het kruispunt van Oosteeklo-Dorp en de Slijpstraat. Hierdoor dient het gedeelte Oosteeklo-Dorp tussen Ertveldesteenweg en Slijpstraat van 14.30 tot 23.45 uur volledig parkeervrij gemaakt worden. Er geldt een omleiding via Ertveldesteenweg en Doorsteek. Het kruispunt is sowieso al onderbroken vanwege de grote rioleringswerken.

 

We vragen iedereen die deelneemt aan de kermisactiviteiten de werfzone te respecteren. Voor meer info over de grote rioleringswerken kan je terecht op de gemeentelijke website www.assenede.be of de website van Aquafin.

We wensen alle Oosteeklonaren een deugddoende kermis toe. Indien je de wagen thuis kan laten, kom dan bij voorkeur te voet of met de fiets!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies