Rioleringswerken Oosteeklo. Een aantal vragen en hun antwoorden

Geplaatst op 09/08/2023

Werken starten op 16.08.2023 en duren tot de zomer van 2024

Volgende week woensdag 16 augustus starten de langverwachte rioleringswerken in Oosteeklo. De werken worden gefaseerd uitgevoerd en zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen.

De werken hebben als doel het afvalwater en het regenwater te scheiden. Zo plaatst een aannemer in opdracht van Aquafin een nieuwe collector en wordt een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.

Eenmaal de werken afgerond zijn zal het Oosteeklose afvalwater gezuiverd worden in de zuiveringsinstallatie van Ertvelde. Het regenwater zal gebufferd worden en hierna in een lokaal grachtensysteem terechtkomen.

Welke fasen zijn er?

Er zijn drie fasen.

Fase 1: Koning Albertstraat met inbegrip van de aansluiting Oosteeklo-Dorp.

  • Start 16.08.2023
  • Duurtijd: +/- 5 maand
  • Tijdens deze fase is het kruispunt Oosteeklo-Dorp/Koning Albertstraat/Ertveldesteenweg een zestal weken onderbroken voor voertuigen.

Fase 2: Kerrestraat – Rijkestraat

  • Start begin 2024
  • Duurtijd: +/- 6 maand

Fase 3: Aansluiting Ledestraat

  • Zomer 2024
  • Duur +/- 1 maand

Extra informatie en vragen

Op zoek naar meer info? Een algemene vraag? Of iets te melden over de werf?

Via deze link krijg je een actuele stand van zaken en een gedetailleerd overzicht van alle fasen, inclusief omleidingen, presentaties van infovergaderingen, etc…

Je kan er ook inschrijven voor een nieuwsbrief.

Aquafin heeft ook een contactcenter waar je op werkdagen tussen 8 en 17 uur terecht kan met vragen: 03 450 45 45 of contactcenter@aquafin.be

Zit je met een praktische vraag over bijvoorbeeld de toegang tot uw woning, een levering of een ander voorval, kan je terecht bij werfleider Brecht Maddens op 056/756.501. Brecht is ook aanspreekbaar in de werfkeet ter hoogte van Koning Albertstraat 7.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies