Fietsen in Assenede

Assenede is een echte fietsgemeente!

Plan zelf je eigen fietsroutes met de fietsrouteplanner van toerisme Oost-Vlaanderen

Fietsnetwerk - 790 km fietsplezier!

Toerisme Oost-Vlaanderen selecteerde in het Meetjesland de mooiste en veiligste fietswegen, zette die op een kaart en maakte er een samenhangend netwerk van. Waar twee of meer geselecteerde wegen elkaar kruisen, spreken we van een knooppunt. Elk Meetjeslands knooppunt kreeg een eigen nummer en dat nummer vind je op de kaart.
Zo kan je op de kaart je eigen route uitstippelen van knooppunt naar knooppunt. Via de kilometeraanduidingen tussen de knooppunten kan je op voorhand de lengte van je tocht inschatten. Starten kan in principe overal op het netwerk.

Volgende kaarten zijn bij ons verkrijgbaar:

 

Asseneedse open kerkenroute


Al fietsend door de weidse natuur van het houtland ontdekt met het rijke religieus erfgoed van de gemeente. 
Vijf prachtige kerken en tientallen kapelletjes vertellen op hun eigen manier het verhaal van een streek

Meer info over deze fietsroute vind je hier.

Fietstocht rust, groen en ruimte


Open ruimtes, rust en een groene omgeving zijn kernwaarden van het Meetjesland. Dit zijn waardevolle troeven voor mensen die even willen ontsnappen aan de jachtige maatschappij. Dit uit zich in het opkomen van modewoorden als onthaasten, herbronnen en ontstressen.

Het Plattelandscentrum Meetjesland vzw speelde hierop in door samen met enkele ondernemers uit Assenede een fietstocht te ontwikkelen binnen het Leader-project RegioTroeven Proeven.

Deze tocht voert je langsheen de plekjes van Assenede die rust, groen en ruimte uitstralen. De uitvalbasis van dienst is hoeveterras de Vliethoeve, dat midden in de polders ligt. Hier kan je gratis een rugzak gebruiken met daarin een kaartje en bijhorend boekje.

De kaart leidt je niet alleen langs alle natuurpareltjes die de streek rijk is, ze geeft op de mooiste plekjes aan waar je een bijhorend tekstje in het boekje kan vinden. Deze tekstjes vertellen over het ontstaan van het landschap, geven een stukje geschiedenis uit de streek mee, of rakelen een regionaal verhaaltje op. Zo wordt je nog dieper ondergedompeld in de streek en wordt het een onvergetelijke wandeling voor het hele gezin!

Bovendien ligt het bezoekerscentrum en visserijmuseum in Boekhoute langs de route, zodat je alles te weten komt over het rijke vissersverleden van dit dorp!

Gegevens:

 • De fietstocht is 26km lang. De route passeert langs Meetjeslands Café De Gouden Appel en Eetcafé ’T Spoor voor een verfrissend drankje of een lekkere snack.
 • Met B&B L'Heure Bleue en Dijkhuisje De Maretak zijn er ook overnachtingsmogelijkheden langs het traject voorzien.
 • De rugzakken kunnen gratis ontleent worden op de Vliethoeve, waar je ook terecht kan voor heerlijke streekproducten (ter plaatse te consumeren of mee te nemen):
  • Hoeveterras De Vliethoeve
  • Smoutersdijkstraat 11, 9960 Assenede
  • Openingsuren: www.schatjesvanpatatjes.be

 

Degustatieroute in Bassevelde

De Basseveldse Degustatieroutes brengen een combinatie van fietsen doorheen de landelijke pracht van het polderdorp en genieten van streekgerechten en bieren in de lokale gelegenheden. Je kan deze fietsroutes het ganse jaar door volgen: schrijf een week op voorhand in en geef het juiste aantal personen door. Er is keuze uit vijf verschillende routes waarvan drie met een volledig degustatiepakket (ongeveer 45 km) en twee in een lichtere uitvoering (25 à 30 km). Info en inschrijvingen: Andre en Veerle Hamelinck - De Groote Beekstraat 94 9968 Bassevelde tel. 09 373 78 96

Fietsverhuur

zie: http://www.toerismemeetjesland.be/nl/fietsverhuur

 1. copyright toerisme Oost-Vlaanderen - David Samyn - fietsers aan de kreken1
 2. copyright toerisme Oost-Vlaanderen - David Samyn - fietsers aan de kreken2
 3. copyright toerisme Oost-Vlaanderen - David Samyn - fietsers aan de kreken3

Verklaring over cookies