Zwerfvuil bestrijden

Zwerfvuil ontstaat door het achteloos achterlaten van afval (een drankblikje, lege fles, snoeppapiertje, sigarettenpeuk...). Het hoort thuis in de publieke vuilnisbakjes (of beter nog, neem het mee naar huis). Onze gemeente bestrijdt zwerfvuil op vele manieren.

Voorkom dat afval gaat zwerven!

De gemeente Assenede plaatst publieke vuilnisbakjes, zodat er geen zwerfvuil hoeft te zijn. Deze vuilnisbakjes dienen evenwel niet om huishoudelijk restafval in te zamelen!
Gooi geen sigarettenpeuken op de grond. Op vele plaatsen (bushokjes, nabij publieke gebouwen...) vind je peukenpalen of peukentegels.

Zwerfvuilpeters en -meters

De gemeente Assenede kan rekenen op de inzet van vele vrijwilligers die helpen om de buurt proper te houden. Deze vrijwilligers worden 'zwerfvuilpeters en -meters' genoemd. Allen zijn ze begaan met een propere buurt en ruimen ze regelmatig op. Ze krijgen hiervoor materiële ondersteuning van de gemeente en IVM. Wil je zelf zwerfvuilpeter of –meter worden, neem gerust contact op met de milieudienst.

Zwerfvuilacties

Jaarlijks in maart wordt een zwerfvuilopruimactie georganiseerd door de milieuraad in samenwerking met  de scholen, verenigingen en vrijwilligers.
De milieuraad voorziet een premie voor de verenigingen en scholen die deelnemen aan de zwerfvuilopruimactie.

Mooimakers.be

Op de website www.mooimakers.be vind je meer informatie over zwerfvuil en de bestrijding ervan. 
Wie acties op touw zet, kan hiervoor rekenen op materiële en/of promotionele ondersteuning.

Milieudienst

AFSPRAAK VERPLICHT

Openingsuren

MA
9:00 - 12:00
DI
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
17:00 - 18:45
WO
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
DO
9:00 - 12:00
VR
9:00 - 12:00
ZA
gesloten
ZO
gesloten
Verklaring over cookies