Bib Assenede wordt drempelvrije bib

Geplaatst op 27/02/2024

Geen lidgeld, geen boetes, één collectie van meer dan 300.000 boeken en één helder reglement. Vanaf dinsdag 27 februari is dat de nieuwe drempelvrije bib in het Meetjesland.

Samen met de andere bibliotheken van Regiobib Meetjesland, schakelt de bibliotheek van Assenede over naar een drempelvrije bib. Dat betekent: geen lidgeld, geen boetes, een collectie van meer dan 300.000 boeken en een helder reglement.

Boekenliefhebbers herkennen allicht dit gevoel: je bent net te laat om je uitgeleende boeken op tijd terug te brengen naar de bib. Je krijgt een vervelende boete waardoor je even geen zin meer hebt in lezen. Of je zoon of dochter moet een boek lezen voor school en de uitleentermijn is net te kort om de taak af te werken. Deze ongemakken zijn voortaan van de baan! Vanaf nu moet je geen boete meer betalen als je jouw boeken te laat terugbrengt naar de bibliotheek, en de uitleentermijnen worden aangepast.

 

WAT VERANDERT ER CONCREET VANAF 27 FEBRUARI?

  • Materialen uit de bib leen je voortaan voor maximum vier weken. Na deze termijn krijg je een herinnering en kan je de uitleentermijn van jouw materialen met vier weken verlengen.
  • Als deze acht weken bijna verstreken zijn, krijg je een vriendelijk verzoek om de boeken of films terug te brengen naar de bib.
  • Breng je de boeken niet terug, dan betaal je een onkostenvergoeding om de niet teruggebrachte boeken te vergoeden.
  • Materialen reserveren is voortaan gratis.
  • Heb je nog openstaande boetes- of reservatiekosten? Die moet je vanaf 27 februari niet meer betalen in alle bibs van Regiobib Meetjesland.

 

Wil je hier meer over weten? Ga naar Bibliotheek Assenede of naar comeet.be voor alle informatie.

Bib Assenede

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies