Lotte Kopecky krijgt opvallend eerbetoon

Geplaatst op 10/07/2024

In kader van 1300 jaar Assenede

Met een eerbetoon aan Lotte Kopecky heeft het kunstproject ’13 gevels, 13 kunstenaars’ er een zevende blikvanger bij. Het werk is van de hand van straatartiest Steppe, die eerder al tekende voor de bekende muurtekening van Luc De Vos in het Gentse Sluizekenpark.

Als één iemand Assenede de laatste jaren op de kaart zette dan is het wel wielrenster Lotte Kopecky. Na Diederik van Assenede (Floris ende Blancefloer) en Pim De Rudder was het dan ook niet meer dan logisch dat één van de murals in het ’13 gevels, 13 kunstenaars-project’ aan de wielerkampioene werd gewijd.

Niemand minder dan straatartiest kunstenaar Steppe tekende voor het ontwerp. Steppe is de artiestennaam van Michel Steppe die ook de bekende muurtekening van Luc De Vos in het Gentse Sluizekenpark vormgaf. Steppe koost voor een ontwerp in opvallende grijswaarden met twee kleurrijke accenten: de Belgische driekleur en de regenboogkleuren, verwijzend naar de verschillende wereldtitels van Lotte Kopecky.

De mural ter ere van Lotte Kopecky is te bewonderen op de hoek van het Molenbergplein en de Dijkstraat, niet toevallig één van de poorten richting  Asseneedse polders, één van de favoriete trainingsparcours van Lotte Kopecky.

Ondertussen zijn 7 van de 13 kunstwerken ter ere van het feestjaar rond 1300 jaar Assenede gerealiseerd. Ook op de muur van het gemeentelijk magazijn in het park aan het gemeentehuis verschenen reeds enkele opvallende muurtekeningen. Deze maken onderdeel uit van een grote mash-up van alle artiesten die deelnemen aan het kunstproject. Dit werk is ‘work in progress’.

Met het project wil Assenede zichzelf opnieuw op de kaart zetten als kunstminnende gemeente met een kloppend hart voor kunst in de openbare ruimte.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies