Tijdens de schoolvakanties organiseert de sportdienst steeds sportkampen voor kleuters en lagereschoolkinderen. Op deze pagina vindt u alle algemene info, voor de info per kamp klikt u hieronder door naar de desbetrefffende kampperiode.

Overzicht

 

Kampen 2024

Inschrijvingen

Inschrijvingen voor alle vrijetijdsactiviteiten gebeuren via het online reservatiesysteem reservaties.assenede.be. Hiervoor moet je eenmalig een gezinsprofiel aanmaken en je gezinsleden toevoegen. Eenmaal dat gebeurd is, kan je in enkele klikken je kind(eren) inschrijven voor alle activiteiten en meteen online betalen. Onze handleiding neemt je stap voor stap mee in het aanmaken van een gezinsprofiel en hoe je nadien kan inschrijven.

TIP! Maak je gezinsprofiel enkele dagen voor de inschrijvingen reeds aan en voeg je kind(eren) alvast toe. Zo heb je nog voldoende tijd om bij problemen contact op te nemen met dienst Vrije Tijd en verlies je op het moment van de inschrijvingen geen extra tijd met het aanmaken van je profiel. De inschrijvingen voor sportkampen durven namelijk nogal snel te gaan!

Bij het toevoegen van je gezinsleden zal ook gevraagd worden om een medische fiche in te vullen. Hier kan u naast medische info ook andere zaken noteren die invloed kunnen hebben op de deelname van uw kind en waar de begeleiding vanop de hoogte dient te zijn.

Inschrijvingen starten steeds op dinsdag om 18.30 uur, op deze manier kan de sportdienst telefonisch bijstaan bij dringende vragen of problemen.

Wachtlijst? Te laat bij de inschrijvingen? Schijf dan zeker uw kind in op de wachtlijst! Indien er plaatsjes vrijkomen, wordt er in chronologische volgorde contact opgenomen. Indien er heel erg veel kinderen op de wachtlijst staan, kan de mogelijkheid bekeken worden om een extra groepje te maken.

Deelnameprijs

De prijs wordt per kamp vastgelegd en kan u dus terugvinden op de pagina van die kampperiode. Er zijn echter wel enkele algemene kortingen en toeslagen:

 • Vanaf het 3de kind van hetzelfde gezin dat inschrijft voor eenzelfde inschrijvingsmoment wordt een korting verleend van € 2,00 per dag.
 • Niet-inwoners betalen een toeslag van € 5,00 per kind per kamp.
 • UiTPAS omruilvoordeel - Je kan bij inschrijving aanduiden dat je 15 UiTPAS-punten wil omruilen voor € 10,00 korting.
 • UiTPAS kansentarief - Mensen met een UiTPAS met kansentarief krijgen 75% korting op hun deelname aan vrijetijdsactiviteiten.

Wil jij ook UiTPAS-punten sparen voor € 15,00 korting op sportkamp? Ontdek alles over de UiTPAS!

Annuleren

Indien je minstens 7 dagen voor aanvang van de activiteit annuleert, wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald. Schrijf je later uit, dien je een geldig doktersattest voor te leggen om het inschrijvingsgeld terugbetaald te krijgen.

Mee te nemen

 • Sportieve kledij aan bij aankomst
 • Buitenschoenen om mee aan te komen en buiten te spelen bij goed weer
 • Binnenschoenen om in de zaal mee te spelen
 • Lunchpakket, herbruikbare drinkfles en 2 tussendoortjes
 • Reservekleertjes voor de kleutertjes voor mocht er zich een ongelukje voordoen, de sportdienst heeft geen reservekledij
 • Vrijetijdspasje als je dit reeds op sportkamp, themakamp of speelplein ontving
 • Zonnecrème en hoofddeksel bij zonnig weer

 

Vrijetijdspas

Voor alle vrijetijdsactiviteiten van gemeente Assenede in de vakanties wordt er gewerkt met de Vrijetijdspasjes. Hierop staat een barcode waarmee de kinderen iedere dag worden aan- en afgemeld. We vragen om dit pasje iedere dag mee te geven met de kindjes door bijvoorbeeld in de rugzak te steken of er aan te hangen. Kindjes die reeds deelnamen aan een vorig sportkamp of speelplein en daar al een pasje kregen, worden gevraagd het pasje mee te brengen.

Dagverloop

 • 08.30 uur - Aanmelden op de eerste kampdag
 • 08.45 uur - Onthaal - Ouders helpen de kindjes klaarmaken, een begeleider is aanwezig voor het toezicht.
 • 09.00 uur - Start kamp - De kindjes vertrekken naar de zaal, ouders kunnen vanaf de bovenverdieping nog even kijken hoe de kindjes er in vliegen. Ouders mogen niet mee in de sportzaal!
 • 15.45 uur - Ouders kunnen een kijkje nemen vanaf de bovenverdieping.
 • 16.00 uur - Einde kamp - Ouders halen de kindjes op in de kleedkamers.

Opvang

Gedurende het kamp is er voor- en na-opvang voorzien in IBO 't Kreekje, Leegstraat 22 - 9960 Assenede. Wenst u uw kind af te zetten voor 08.45 uur, verwijzen we u naar de IBO. Reservatie voor de opvang is niet nodig, maar kinderen die nog niet bekend zijn bij de IBO dienen wel vooraf ingeschreven te worden bij de IBO zelf. Alle kindjes die om 16u15 niet opgehaald zijn in de sporthal gaan mee naar de IBO.

Meer info over de opvang kan u verkrijgen bij de IBO (09 228 17 40 of ibo@assenede.be)

Groepsindeling

Bij inschrijving kan u meegeven bij welke vriendjes uw kind graag in de groep zit. We houden hier bij het indelen van de groepjes in de mate van het mogelijke rekening mee. Om het kamp zo vlot mogelijk te laten verlopen, worden de kinderen zo veel mogelijk ingedeeld met kindjes met dezelfde leeftijd en daarbijhorende vaardigheden. Voor de start van de inschrijvingen ontvangt u de voorlopige groepsverdeling en kan u eventuele opmerkingen nog doorgeven.

Attest mutualiteit

U hoeft geen attest van uw mutualiteit in te dienen. Na het kamp ontvangt u een mailtje met een standaard attest waarmee u bij elke mutualiteit terrecht kan, enkel nog een klevertje toevoegen en indienen maar!

Zindelijkheid

Kleuters moeten bij aanvang de leeftijd van 3 jaar bereikt hebben, schoolgaand en zindelijk zijn. De voorwaarden worden per kind afzonderlijk bekeken om de haalbaarheid van zijn/haar/hun aanwezigheid te realiseren. 

Vragen of opmerkingen tijdens het kamp?

Aarzel niet om eens binnen te springen bij de sportdienst, u kan ons vinden in het bureau links bij binnenkomst in de sporthal

Locatie

Gemeentelijke sporthal Assenede - Kapelledreef 4

Tenzij anders vermeld op de pagina van de kampperiode.

Verklaring over cookies