Budgetmeter

 

Met een budgetmeter kan je jouw energieverbruik (van elektriciteit of aardgas) in de gaten houden en je energiekost beperken. Het systeem werkt met een oplaadbare kaart, die het best te vergelijken is met een protonkaart of met een prepaid-kaart. Je kan jouw elektriciteit- of gasverbruik dus via voorafbetalingen volgen. Je laadt de kaart op voorhand op en dan kan je, nadat je de kaart in de budgetmeter hebt ingebracht, voor het opgeladen bedrag elektriciteit of aardgas verbruiken. 

Voor elke meter heb je een aparte oplaadkaart. De oplaadkaarten van elektriciteit en aardgas hebben een verschillende kleur. De oplaadkaart voor elektriciteit is blauw en de oplaadkaart voor aardgas is geel. 

Enkele voordelen van het systeem:

  • Je beschikt over de volledige gastoevoer/het volle vermogen.
  • Je bespaart op jouw energiekost want je bent je bewust van jouw verbruik.
  • Je kunt het resterende krediet altijd van jouw meter aflezen.
  • Je betaalt geen voorschotten, maar wel het werkelijk verbruikte bedrag. Je komt bijgevolg niet voor verrassingen te staan.

 

Oplaadterminal

De oplaadterminal kan je vinden in de inkomhal van het gemeentehuis. 

Indien je thuis over een Eandisbudgetmeter voor gas of elektriciteit beschikt, kan je je kaart bij ons komen opladen. Als je de kaart niet oplaadt, dan valt de elektriciteits- of gastoevoer automatisch uit. Laad dus zeker je kaart tijdig op

OCMW Sociale Dienst

AFSPRAAK VERPLICHT

Openingsuren

MA
9:00 - 12:00
DI
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
17:00 - 18:45
WO
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
DO
9:00 - 12:00
VR
9:00 - 12:00
ZA
gesloten
ZO
gesloten
Verklaring over cookies