Garageverkoop 

Verkoop je spullen in je tuin, op je oprit of in je garage en ben je een particulier én inwoner van Assenede? Dan doe je aan 'garageverkoop'. Dit is een individuele verkoop door particulieren met niet commercieel karakter.  

Voor het houden van een garageverkoop heb je toelating nodig van het college van burgemeester en schepenen.

Voorwaarden 

  • Je mag enkel verkopen wat je thuis niet meer kan gebruiken. Met andere woorden je mag occasioneel jouw zolder, kelder of garage leegmaken en verkopen wat je teveel hebt.
  • Je kan uitsluitend als particulier - niet als handelaar - en inwoner van Assenede deelnemen aan de garageverkoop.
  • Je mag geen nieuwe of zelf geproduceerde voorwerpen verkopen. Wat wel mag zijn niet-geopende of gebruikte producten waarvan de verpakking vergeeld of gescheurd is. Stockverkoop of uitverkoop door een handelaar is niet toegestaan.
  • Je mag de goederen enkel uitstallen en verkopen op jouw private eigendom. Dus in en voor de garage, op de oprit en in de voortuin, en dit tot aan de grens met het openbaar domein van gemeente Assenede. Het is niet toegestaan delen van het openbaar domein voor de garageverkoop in te nemen.
  • De bezoekers/kopers dienen zich te verplaatsen op deze delen van de openbare weg die voor hen voorzien zijn.

Procedure

  • Vraag dit minstens 30 dagen vooraf aan. 
  • Jouw garageverkoop kan je hieronder aanvragen.

Kostprijs

Gratis

Meer info

De deelnemers aan een garageverkoop hebben geen machtiging ambulante handel (leurkaart) nodig, op voorwaarde dat zij zich beperken tot de verkoop van eigen goederen die niet werden aangekocht met de bedoeling deze te verkopen.

Gemeente Assenede kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongevallen, evenmin als de initiatiefnemers of medewerkers aan de garageverkoop. Bij diefstal of beschadigingen van de goederen, evenals van de privé-eigendommen van elke deelnemer, wordt het risico enkel en uitsluitend gedragen door de verkoper- deelnemer.

Inschrijvingsformulier voor het organiseren van een garageverkoop

* zijn verplicht in te vullen velden.

Lokale Economie

Openingsuren

MA
9:00 - 12:00
DI
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
WO
9:00 - 12:00
DO
9:00 - 12:00
VR
9:00 - 12:00
ZA
gesloten
ZO
gesloten

Extra info

Onze diensten zijn gesloten op 11 juli, 15 en 16 augustus.

Verklaring over cookies