E-loket voor ondernemers 

Digitaal ondernemen doe je via e-loketondernemers.be van VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen). Dit platform centraliseert al jouw overheidsdossiers op één plek. Vanaf nu kan je hier als ondernemer ook producten van de gemeente Assenede aanvragen. 

Wat is e-loketondernemers.be

E-loketondernemers.be is een overkoepelend online platform waar ondernemers of derden in naam van de onderneming subsidies, vergunningen, erkenningen, … over Vlaamse instanties en lokale besturen heen kunnen aanvragen en/of opvolgen. Je vindt er ook de publieke gegevens van jouw onderneming terug en kan jouw e-Box Enterprise raadplegen.  

Met dit initiatief zet VLAIO volop in op digitaal ondernemen. Het e-loket beperkt de administratieve lasten en neemt drempels in de interactie tussen ondernemers met de Vlaamse overheid en lokale besturen weg. Het platform wordt bovendien nog volop verder ontwikkeld en beoogt om zo goed mogelijk in te spelen op de noden en behoeften van de ondernemer. 

Hoe werkt het? 

Ben je als zaakvoerder of bestuurder gekend in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)? Dan kan je onmiddellijk eenvoudig en veilig aanmelden via Itsme, eID of andere digitale sleutels. Wil je dat een boekhouder, personeelslid of andere derde aanvragen kan indienen en/of opvolgen in naam van jouw onderneming(en)? Dan moet je hen eerst gebruikersrechten toekennen in naam van je onderneming. 

Eens aangemeld kan je het aanbod raadplegen en een aanvraag starten. Je wordt op een transparante en uniforme manier doorverwezen naar de aanvraagprocedure van de deelnemende partner. De partner blijft verantwoordelijk voor de verwerking van de dossiers. E-loketondernemers.be wordt steeds verder aangevuld met nieuwe producten en streeft ernaar om in één overzicht de status van al jouw aangevraagde dossier weer te geven. 

Toegang tot het online ondernemersloket 

Aanmelden bij het ondernemersloket doe je via e-loketondernemers.be of via de aanmeldknop 'Mij burgerprofiel' rechtsbovenaan deze website. Wanneer je bent aangemeld, klik je op diezelfde knop en kies je voor e-loketondernemers.be in het keuzemenu

Hierop kunnen volgende producten aangevraagd worden vb. bedrijvengids, terrasvergunning, vergunning nachtwinkel, pop-up... 

Lokale Economie

Openingsuren

MA
9:00 - 12:00
DI
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
WO
9:00 - 12:00
DO
9:00 - 12:00
VR
9:00 - 12:00
ZA
gesloten
ZO
gesloten

Extra info

Onze diensten zijn gesloten op 11 juli, 15 en 16 augustus.

Verklaring over cookies