Assenede is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Logo Gezond+ vzw en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners van Assenede doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

Bedoeling van ‘Bewegen Op Verwijzing’?: De 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting. Het eerste gesprek is voor elke deelnemer met een verhoogde tegemoetkoming gratis.

Voordelen?

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Coach

De coach voor Assenede is Elles Schoonackers. Je kan haar bereiken op assenede@bewegenopverwijzing.be

Getuigenissen:

“Ik was eerst bang voor de druk in een sportclub. Dankzij mijn bewegen op verwijzing-coach voel ik me rustiger. Ik hoef het niet altijd sneller en beter te doen. Ik heb ook geen stress meer om wat anderen van mij verwachten. Het is gewoon plezant om samen met anderen te bewegen.” Kim

“Ik wil eigenlijk al lang de stap zetten om meer te bewegen. Mijn huisarts zei het al vaker. En ik geloofde het wel. Maar met de verwijsbrief in mijn handen voel ik me toch sterker. “Marc

“De gesprekken bij de Bewegen Op Verwijzing-coach zijn niet duur. De Vlaamse overheid betaalt het grootste deel.” Nick

BOV in tijden van corona

Tijdelijk geen verwijsbrief voor Bewegen Op Verwijzing

Om de huisarts te ontlasten en toch u als patiënt te ondersteunen en te motiveren om meer te bewegen tijdens deze corona-uitbraak heeft Domus Medica samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven beslist dat er tijdelijk geen verwijsbrief nodig is van de arts voor dit traject.Tijdens de huidige maatregelen gaat de coaching alleen via telefoon of beeldbellen.

Meer info: www.bewegenopverwijzing.be
                    www.facebook.com/bewegenopverwijzingassenede

 

Verklaring over cookies