Drugpunt

 

Wat?

Drank, drugs, pillen, gokken... kunnen een grote invloed hebben op je leven. Zo nu en dan veroorzaken ze enorme moeilijkheden.

Het drugpunt is een intergemeentelijke drugpreventiedienst die problemen door druggebruik wil helpen voorkomen.

Hoe?

De verschillende Drugpunten werken lokaal en op maat, maar hanteren allen dezelfde aanpak: 

  • Drugpunt is een laagdrempelige dienst die op een kwaliteitsvolle manier informatie over het drugfenomeen verspreidt, drugpreventieactiviteiten organiseert en mee mogelijk maakt.
  • Drugpunt biedt vroeginterventie aan met bijzondere aandacht voor de vertrouwelijkheid.
  • Drugpunt streeft naar maximale afstemming en samenwerking met en ondersteuning van alle betrokken lokale organisaties en actoren.
  • Onder drugs verstaan we zowel legale als illegale genotsmiddelen en verwante fenomenen als gokken en gamen

 

Locatie & contact

Wil je een medewerker van het drugpunt spreken? Dan kan je terecht bij Mieke Driessens via 0491 39 58 76 of mieke.driessens@drugpunt.be.

  • AC Evergem – Fortune De Kokerlaan 11, 9940 Evergem.
  • LDC De piramide – Moestuinstraat 22, 9960  Assenede.

De gesprekken zijn gratis. De drugpuntmedewerker is gebonden aan het beroepsgeheim, al jouw vragen worden dus vertrouwelijk behandeld.
 

Downloads

Folder - Drugpunt

 

Drugpunt

 

Drugpunt Assenede-Evergem is een van de zeven Drugpunten in Oost-Vlaanderen.Voor het Drugpunt wordt er samengewerkt met vzw De Kiem, een gespecialiseerde organisatie in de verslavingszorg. De oprichting van het nieuwe Drugpunt is mee mogelijk gemaakt door ondersteuning van provincie Oost-Vlaanderen. 

Verklaring over cookies