Wespenprobleem? Wespennest.Vlaanderen biedt je de oplossing!

 

Wespennest.Vlaanderen is een platform met als doel iedereen die kampt met een wespennest tot bij het e-loket van de brandweerzone te brengen. Door jouw postcode en woonplaats in te geven op Wespennest.Vlaanderen kom je makkelijk en onmiddellijk bij de bevoegde zone terecht. Daarnaast kan je ook beroep doen op een professionele verdelger. Deze zijn vaak sneller en goedkoper dan de brandweer.

Wespennest.Vlaanderen wil bovendien op deze manier het aantal onnodige telefoontjes naar de 112 noodcentrales en de brandweerzones drastisch verminderen. Het verdelgen van wespen is namelijk geen dringende opdracht voor de brandweer. Het is dan ook meestal niet nodig en tijdrovend om de aanvraag telefonisch door te geven. Het noodnummer 112 moet vooral bereikbaar blijven voor reële noodoproepen. Via www.wespennest.vlaanderen kan je de aanvraag dus ook perfect online ingeven.

Bovendien is het vaak niet nodig om een wespennest te verdelgen. We hebben liever geen wespen in de buurt, maar ze zijn onze bondgenoot en verdelgen op hun beurt vervelende vliegen, muggen en andere insecten. Maar al te vaak worden bijen met wespen verward. Honingbijen zijn beschermde diertjes en mogen in geen geval vernietigd worden. De brandweer komt in dergelijke gevallen onnodig ter plaatse en moet de burger opnieuw doorverwijzen naar een imker. Het verschil tussen wespen en bijen wordt in deze wespenfolder uitgelegd.

Meer info op:

Milieudienst

AFSPRAAK VERPLICHT

Openingsuren

MA
9:00 - 12:00
DI
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
17:00 - 18:45
WO
9:00 - 12:00
14:00 - 16:00
DO
9:00 - 12:00
VR
9:00 - 12:00
ZA
gesloten
ZO
gesloten

Extra info

Onze diensten zijn gesloten op 1, 9 en 20 mei.

Verklaring over cookies