Vergok je sportplezier niet!

Geplaatst op 07/12/2022

Gemeente Assenede roept haar sportclubs en sportprofessionals op om het charter 'Vergok je sportplezier niet!' te ondertekenen.

Reclame en sponsoring hebben gokken steeds zichtbaarder gemaakt op en naast het sportveld. Dat heeft zijn effect niet gemist. Gokken kan leuk en spannend zijn, maar deelnemen aan sportweddenschappen is niet onschuldig. Het kan problemen veroorzaken: financieel, problemen op werk of school, sociale problemen en afhankelijkheid.

Daarom roept Gemeente Assenede haar sportclubs en sportprofessionals op om het charter 'Vergok je sportplezier niet!' te ondertekenen. Want gokken is niet zonder risico.

Uit onderzoek van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol en de UGent blijkt dat sportclubleden vijf keer meer deelnemen aan sportweddenschappen dan de algemene bevolking. Het gokgedrag van sportclubleden is bovendien tien keer meer risicovol. Hoewel sportweddenschappen voorkomen in de club, blijven de problemen die ze veroorzaken vaak onzichtbaar.
 

Bescherm je clubleden en onderteken het charter

Samen met de clubs en federaties maken we gokproblemen bespreekbaar voor clubleden en supporters. Leg de focus op sportplezier en teamspirit, eerder dan je te laten verleiden door de sportweddenschappen. Laat je plezier in het sporten dus niet afhangen van een gok en onderteken als sportclub het charter!

 

https://vergokjesportplezierniet.be/

 

Bedankt voor jouw engagement! Heb je vragen of ben je bezorgd? Contacteer dan gokhulp.be of neem contact met druglijn.be. Je kan ook een afspraak maken bij Drugpunt Assenede Evergem via carmen.windels@drugpunt.be of 0479 750 119.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies