Zoektocht naar gedichten tijdens Poëzieweek

Geplaatst op 19/01/2023

van 26 januari tot en met 1 februari

Van donderdag 26 januari tot en met woensdag 1 februari staan gedichten centraal in Assenede tijdens de Poëzieweek. Naar jaarlijkse traditie worden tal van activiteiten georganiseerd door de bibliotheekmedewerkers, gaande van een weesgedichtenzoektocht tot -wedstrijd. Voor elk wat wils deze poëzieweek in Assenede!

Je kan er niet omheen in onze gemeente: overal in Assenede, Boekhoute, Bassevelde en Oosteeklo zijn (wees)gedichten te zien op de ramen. Zo vormt het straatbeeld van onze gemeente één mooie poëziebundel en het ideale startbeeld voor de Poëzieweek.

Parcours

Tot en met 8 februari 2023 zijn de gedichten op de Asseneedse ramen te bewonderen. Onze bibliotheekmedewerkers stippelden zelf verschillende routes uit, die allen te volgen zijn via de IZI.TRAVEL-applicatie. Kom gerust even langs in de bib van Assenede en wij helpen om de IZI.TRAVEL-app te installeren op je smartphone. Deze app zal je langs alle ramen brengen. Je kan ook de verschillende parcours per deelgemeente afleggen en over verschillende dagen. De app onthoudt je laatste punt.

Bij elk weesgedicht kan je bovendien een QR-code scannen die informatie geeft over de biografie van de auteur, beeldmateriaal en een audiofragment ingelezen door onze medewerkers van de bib en Dienst Vrije Tijd. 

Weesgedichtenwedstrijd

Aan de zoektocht is ook een competitief element verbonden. Zo vormt het parcours de basis voor een echte #weesgedichtenwedstrijd. Je dient aan de hand van vragen de juiste woorden uit de gedichten per parcours te halen en hiermee een gedicht te schrijven. Als je helemaal in een lyrische bui bent kan je voor de vier deelgemeentes een gedicht schrijven en hiermee je kans vergroten. Wij geven voor het winnende gedicht een heus poëziepakket weg, met dank aan #beatrijsboekhandel.

Je kan je antwoordformulieren en gedichten indienen in de bib t.e.m. 14 februari 2023. De beste gedichten komen op onze ramen te staan. Veel succes! 

#bibassenede #belevingsbib #comeet #poezieweek #2023 #weesgedichten #wedstrijd #wieschrijftdieblijft

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies