Geslaagde rondetafelgesprekken over fusiedebat

Geplaatst op 27/01/2023

Resultaten worden in maart voorgesteld aan gemeenteraadscommissie

Samen met onafhankelijk studiebureau Idea Consult organiseerde de gemeente Assenede de afgelopen twee weken rondetafelgesprekken rond de fusiemogelijkheden voor onze gemeente. De resultaten worden nu gebundeld en in maart voorgelegd aan de gemeenteraadscommissie die zich buigt over een mogelijke fusie.

We waren te gast in Bassevelde, Oosteeklo, Assenede en Boekhoute voor de organisatie van rondetafelgesprekken over een mogelijke fusie. Geen onderwerp werd daarbij uit de weg gegaan. Burgers kregen van de experten van Idea Colsult eerst een duidelijke presentatie over de huidige toestand van de gemeente en de fusiemogelijkheden. Nadien konden ze zelf hun grieven op tafel leggen.

Dat leverde in elke van onze vier deelgemeenten interessante debatten en conclusies op. De resultaten van deze rondetafelgesprekken worden nu gebundeld in een rapport en in maart voorgelegd aan de gemeenteraadscommissie die zich buigt over het fusiedebat. Na de commissie worden de resultaten publiek gemaakt.

Via deze weg willen we iedereen bedanken die erbij was de afgelopen veertien dagen. Voor de gemeentediensten was het hartverwarmend zoveel geëngageerde burgers te mogen ontmoeten.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies