Assenede kent zijn sportlaureaten 2022

Geplaatst op 30/01/2023

Een overzicht

Assenede kent zijn sportlaureaten

 

Wandelaar Andy Neyt is sporter van het jaar. Wielertalent Sander Willems is onze beloftevolle jongere. Karateclub Kazoku Assenede pakte de trofee van beloftevolle jeugdploeg, terwijl G-FC Grasduikers ging lopen met de titel van sportploeg van het jaar.

 

Sporter van het jaar

Andy Neyt maakte tien jaar geleden de belofte om via een wandeltocht naar Santiago de Compostela zijn overleden collega’s te herdenken. Een belofte die hij na lang oefenen het afgelopen jaar wist te volbrengen: Andy vertrok op 2 mei 2022 vanuit zijn woonplaats te Oosteeklo en legde te voet 2.507 km af. Hij zou zijn tocht afleggen onder extreme omstandigheden waarbij hij hittegolven trotseerde, vaak buiten moest slapen en zo’n 30 kg zware bagage meedroeg. Op 27 juli 2022 kwam hij aan in Santiago de Compostela. Een bijzondere prestatie die hij nauwkeurig bijhield in zijn dagboek. Meteen de basis voor een boek dat Andy in de toekomst hoopt uit te brengen.

De overige genomineerden waren: Niels De Wilde (Atletiek), Yannick Allonsius (Wielrennen), Stijn Van de Veire (Wielrennen), Bart Van Bouchaute (Wielrennen), Christiaan & Martine (Curve Bowls).

 

Sander Willems

Beloftevolle jongere

Sander Willems is een 13-jarige wielrenner uit Assenede die zijn strepen verdient bij KVC ’t Meetjesland. Sander startte in volle coronatijd (2021) met wielrennen en vangt sindsdien ogen met zijn vele overwinningen. Een echt natuurtalent dus. Zo kroonde hij zich in 2022 onder andere tot Vlaams kampioen omnium piste (Gent), provinciaal kampioen op de weg en in het tijdrijden (Maarkedal), Belgisch kampioen tijdrijden (Denderleeuw)… De lijst is lang en wordt steevast langer, met als meest recente overwinning voor het tweede jaar op rij het Belgisch kampioenschap Omnium op de piste.

De overige genomineerden waren: Anna Bobelijn (Acrogym), Daan Bostyn (Atletiek), Kato Cusse (Dansen), Arthur Maes (Karate), Lucas Maes (Karate).

 

Beloftevolle jeugdploeg

Karateclub Kazoku Assenede viel voor het zoveelste jaar op rij in de prijzen. Zij werden beloftevolle jeugdploeg van het jaar. De karateka’s zetten in 2022 opnieuw een topprestatie neer, met een volledig Vlaams Kazoku podium op het Belgisch kampioenschap. Een uitzonderlijk gegeven dat opgevolgd werd door een Kazoku top drie op het JKA Belgisch Kampioenschap: Maes Lucas werd Belgisch kampioen, Ulanov Mikail vice-Belgisch kampioen en Rune Van Bastelaere behaalde de derde plaats. Een resultaat waar ze als club fier op mogen zijn.

 

De overige genomineerden waren: U17 KVVK Bassevelde.

 

Sportploeg van het jaar

G-FC Grasduikers werd sportploeg van het jaar. Deze groep enthousiaste sporters “met een beperking” maakte afgelopen jaar van Oosteeklo zijn thuis en speelt bijna wekelijks op Ter Walle met meerdere (gemengde) groepen kinderen, jongeren en volwassenen.

2022 werd een jaar van vele ‘eerstes’ voor G-FC Grasduikers. Zo werden ze als eerste G-voetbalploeg in België onafhankelijk en organiseerden ze hun eigen toernooi, voor het eerst een tweedaags toernooi onder de noemer ‘Lotus Biscoff G-Football Trophy’ op Ter Walle. Daar werd niveau 2 knap derde op een totaal van 11 deelnemende ploegen.

Nog in 2022 schitterden ze met een delegatie op het BV-toernooi van de KDB Cup, waar ze als deel van het Special Devils-team van Piet den Boer twee sterke prestatie afleverden. En alsof dat nog niet genoeg is, won niveau 2 in april met 6-5 tegen de Geestige Buffalo’s (G-ploeg KAA Gent) en mocht niveau 3 zich winnaar noemen tegen een delegatie van G-Club Brugge KV tijdens de G-demowedstrijd aan de vooravond van de Basseveldse U13Cup.

De overige genomineerden waren: FC Assenede dames (voetbal), Lucky Runners Boekhoute (Atletiek).

 

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies