Bassevelde maakt rijstmaaltijd ten voordele van 11.11.11

Geplaatst op 02/10/2023

45e Rijstmaaltijd in Bassevelde ten Voordele van 11.11.11

45e Rijstmaaltijd in Bassevelde ten Voordele van 11.11.11: Samen voor Klimaatrechtvaardigheid

Onder het inspirerende motto "Wij zien het probleem niet. Wij zien oplossingen," organiseert de 11-groep Bassevelde dit jaar al voor de 45e keer een rijstmaaltijd ten voordele van 11.11.11.

De wereldwijde klimaatcrisis treft de meest kwetsbare gemeenschappen genadeloos. Van de stijgende zeespiegel in Bangladesh tot de toenemende droogte in Zambia, de gevolgen van klimaatonrecht zijn pijnlijk zichtbaar. Zelfs in Europa en België worden we geconfronteerd met overstromingen en droogte. Klimaatonrecht gaat hand in hand met sociale problemen en het is dringend tijd voor meer actie en internationale samenwerking.

 

Samen Sterk tegen Klimaatonrecht

Op zaterdag 18 november 2023 nodigt de 11-groep Bassevelde iedereen uit om de strijd tegen klimaatonrecht te steunen door deel te nemen aan de jaarlijkse rijstmaaltijd. Deze actie is een vertrouwde traditie in Bassevelde en heeft in het verleden indrukwekkende resultaten opgeleverd. Vorig jaar werden er maar liefst 1.132 maaltijden verkocht, en ook dit jaar hopen we op eenzelfde succes.

 

Hoe kunt u meedoen? 

In de maand oktober komen vrijwilligers bij u langs om uw bestelling op te nemen. Op zaterdagochtend 18 november worden de heerlijke maaltijden bij u thuis geleverd.

 

Steun en Warmte van de Gemeenschap

De 11-groep Bassevelde rekent ook dit jaar op uw milde steun en een warm onthaal. Als u wilt bijdragen aan de voorbereiding of op de dag zelf wilt helpen, bent u meer dan welkom. Neem gerust contact op met Kristof Buysse of Christiaan Boterdaele via 09 373 78 26.

Samen kunnen we het verschil maken in de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Laten we onze krachten bundelen en een positieve impact creëren voor een rechtvaardigere wereld.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies