Laatste rit voor taxicheques

Geplaatst op 02/10/2023

Proefproject taxicheques eindigde op zaterdag 30 september

Op zaterdag 30 september kwam er een einde aan het proefproject 'taxicheques Noord-Meetjesland'. Dit initiatief heeft zich de afgelopen 6 maanden ingezet om een alternatief te bieden voor het beperkte openbaar vervoersaanbod in de noordelijke gemeenten van het Meetjesland. Het doel was de 'vervoersarmoede' in onze regio te verminderen. 

In totaal zijn er meer dan 2.500 taxicheques verkocht aan ongeveer 60 individuele gebruikers in de drie gemeenten. Deze taxicheques werden voornamelijk gebruikt voor familiebezoeken, medische consultaties en uitstapjes. Het is opmerkelijk dat vooral vrouwen van alle leeftijdscategorieën gebruik maakten van de taxicheques. 

Inzichten

Het proefproject heeft waardevolle inzichten opgeleverd, zoals suggesties voor digitale verkoopskanalen, ondersteuning bij het berekenen van de ritkosten en gezamelijke dispatching. 

Andere initiatieven 

Andere Initiatieven Medio 2024 zal de laatste fase van het openbaar vervoerplan van De Lijn worden uitgerold. Dit biedt de ideale gelegenheid om te evalueren of er behoefte is aan verdere initiatieven zoals taxicheques.

Plattelandscentrum en Veneco onderzoeken momenteel andere mogelijkheden op het gebied van mobiliteit in het Meetjesland. Ze staan open voor samenwerking met andere geïnteresseerde partijen en gemeenten om oplossingen te vinden voor de tekortkomingen in het huidige openbaar vervoersaanbod in het Meetjesland.

Taxicheques is een initiatief georganiseerd door Plattelandscentrum Meetjesland, Veneco en de gemeenten Assenede, Kaprijke en Sint-Laureins.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies